Et av Matthias Vilhjalmssons fem mål i eliteserien i fjor, hjemme mot Stabæk i september. Foto: Thomas Hegna
Mons Ivar Mjelde sammen med Lars-Jørgen Salvesen på lørdagens trening på Sparebanken Sør Arena.

— 2014-sesongen var en vanskelig sesong for meg. Det var tøft å oppleve at jeg ikke var god nok, sier Matthias Vilhjalmsson.

En tenker ikke over at dette er en spiss som har en god del press på seg før sesongen starter. Under treningsøkta på kunstgresset på Sparebanken Sør Arena påskeaften, er islendingen i godt humør. Han gliser bredt, tuller med lagkameratene sine og snakker mye og høyt i solskinnet nede i fjærekanten på Lund.Mye solskinn var det ikke å spore i fjorårets sesong. Fem mål på 19 kamper fra start, i en sesong preget av skader i både rygg og kne. Nå vil den sindige islendingen slå hardt tilbake.

Har lært av fjoråret

— Har jeg et tosifret antall scoringer er jeg fornøyd. En sesong som jeg hadde i fjor har jeg aldri hatt før, så det var en ny opplevelse. Det måtte komme en eller annen gang, og jeg føler jeg har lært mye av det som person, sier Vilhjalmsson til Fædrelandsvennen.

Et av Matthias Vilhjalmssons fem mål i eliteserien i fjor, hjemme mot Stabæk i september. Foto: Thomas Hegna

— Er Start avhengig av at du lykkes?- Vi har ikke så veldig mange spisser, så jeg har et ansvar for å score mål. Men vi er avhenig av alle, og jeg trenger hjelp fra laget for å score, sier han.

Er det en sesong man trenger rutinerte spillere som går foran er det i år. Etter en tung vinter preget av økonomiske problemer, er Start-laget bestående av mange unge spillere uten nevneverdig erfaring på det øverste nivået.

Vil ta ansvar

Vilhjalmsson er klar på at de rutinerte nå må stå fram.

— Absolutt. Jeg håper vi som har god erfaring kan ta litt ekstra ansvar og hjelpe de yngre, sier islendingen.

Få alt om Start her.

Start-trener Mons Ivar Mjelde liker det han ser fra sitt fremste målvåpen. Han er klar på at Vilhjalmsson er en meget viktig del av laget.

— Vi må nok stole litt på Matthias når det kommer til å score mål. Klare vi å fore han med gode innlegg, så tror jeg han vil score tosifret antall mål i år. Han har gjort det før, og i år er han bedre trent, sier Start-sjefen.

- Han er i bedre humør

Mons Ivar Mjelde sammen med Lars-Jørgen Salvesen på lørdagens trening på Sparebanken Sør Arena.

Han mener 28-åringen har lært mye av det tøffe fjoråret, og at han nå står veldig godt rustet til å levere de målene Start så sårt trenger i det som ventes å bli en tøff sesong.— Matthias har heldigvis hatt en veldig god oppkjøring. Jeg synes han fremstår som en mer voksen spiller. Han var nok frustrert i fjor. Litt på grunn av skader og litt på grunn av at vi svingte såpass i prestasjonene. Nå synes jeg han fremstår som en mye bedre lederfigur, sier Mjelde om islendingen som er en av fem i Starts ledergruppe.

— Han er i bedre humør og kjenner at fungerer. Da har han mer energi å gi til andre, ikke bare til seg selv, sier Start-treneren.

Start sesongåpner mot Lillestrøm på Åråsen tirsdag. Den rekker Espen Hoff etter å ha blitt frisk fra skade, men fortsatt er fem spillere utelukket til kampen på grunn av skade.