— Vi tror Start får problemer fordi det logiske skjer: de får en mindre spillerstall i kvalitet fordi de må selge på grunn av økonomiske problemer. Det ser tynt ut, sier VGs fotballekspert Knut Espen Svegaarden.

Avisens ekspert er en av de med mest kunnskap om den norske eliteserien, og gjennom VGs årlige tabelltips "VG-lupen" tror han Start ender på kvalifiseringsplass, kun foran nyopprykkede Mjøndalen og Sandefjord.

VGs ekspert Knut Espen Svegaarden (til høyre) tror Start får slite i årets sesong. Her sammen med Johan Arne Riise under et pressemøte med landslaget i 2012. Foto: NTB Scanpix

— Start er en klubb som har vært av de letteste å sette på en tabell. Det er veldig forutsigbart, de har stort sett hatt samme lag og spilt 4-4-2. De har klart seg noenlunde og vært ok, men ikke noe mer. Nå tror vi det kan gå litt gærent, sier Svegaarden.Han mener Start vil savne farten tilErnest Asante og Zlatko Tripic, som denne vinteren er solgt til henholdsvis Stabæk og tyske Greuter Furth.

Samtidig beskriver eksperten Kristoffer Ajer som en diamant.

Ole Martin Aarst i kamp for Start mot Tromsø i 2011. Foto: NTB Scanpix

Tv2s ekspert, og tidligere Start-spiller, Ole Martin Årst er enig med VGs ekspert.— Start står overfor en sesong med enorme, økonomiske utfordringer. Vi tror utfordringene og spørsmålstegnene er for mange, og at det ender med kvalik for Start, sier Årst i kanalens tabelltips.

Også Fædrelandsvennens sportsleder tror Start må belage seg på det verste i 2015.

Men, det eneste som er sikkert er at alle tabelltips er full av feil når fasit er klar i november. Det får være trøsten. Start sparker i gang sesongen borte mot Lillestrøm 7. april.