KRISTIANSAND/MANDAL : To ganger i uka — minst - kjører Lisbeth Tollefsen unge skatere fra Mandal til Kristiansand. Sønnen hennes (8) er en aktiv bruker av anlegget, det samme er kameratene hans, og en hel del av elevene i 7. klassen Tollefsen er kontaktlærer for.

— Det er sikkert 50 barn i Mandal som jevnlig bruker skateparken i Kristiansand. Ikke minst er det mange på på vinteren, når man ikke kan skate ute. Mandal mangler et slikt tilbud. Og det er ikke alle som liker fotball og håndball, sier Tollefsen til fvn.no.

Som mor til en aktiv skater har hun lenge vært klar over de økonomiske problemene til Vision Skatepark:

— Vi mammaene i Mandal snakket om å ha et møte, om å gjøre noe. Så kom beskjeden om at parken ville ligge ned 15. desember om den ikke fikk pengene politikerne hadde lovt, sier Tollefsen, og tilføyer:

— Jeg kunne ikke sitte på baken og se at det skjedde.

Starter kronerulling

Med andre ord kastet hun seg rundt. I går la hun ut flyers til de andre foreldrene i skateparken: En kronerulling skal skaffe de 250.000 kronene parken trenger for å overleve.

- Det er mye penger?

- Det er 400 barn jevnlig i skateparken. Del pengene på 400 familier, så blir det ikke mange kronene på hver. Får vi med alle, så er 250.000 kroner ikke umulig, sier mandalskvinnen.

Kanskje fins det også tidligere skatere som ikke hadde et tilbud à la Vision i sin oppvekst, spekulerer hun - kanskje de er villige til å bidra?

— Eller noen som sitter på en pengesekk? Jeg kan ikke ta meg råd til å være pessimistisk.

Tollefsen har fått med seg påstanden om at skateparken må belage seg mer på dugnadsarbeid - slik "vanlige" idrettsklubber typisk gjør. Hun har svaret klart:

— "Vanlige" idrettsklubber har ikke den leia å betale. Og vi har masse dugnadsarbeid fra før. Foreldre gjør det, ungdom gjør det. Det er ikke sånn at vi ikke hjelper til.

- Det er 400 barn jevnlig i skateparken. Del pengene på 400 familier, så blir det ikke mange kronene på hver. Får vi med alle, så er 250.000 kroner ikke umulig

Glad Troxel

Daglig leder Mike Troxel i Vision skatepark ble ifølge Tollefsen svært glad da han søndag hørte om initiativet. Han var riktignok bekymret for at politikerne i Kristiansand ville bruke innsamlingen - hvis den lykkes - som et påskudd til å holde pengestøtten nede også i fremtiden.

— Dette er ikke noe vi kommer til å gjøre igjen, men en nødløsning for å sikre at parken holder åpent videre, presiserer Tollefsen, - vi vil at ungene skal ha et sted å være.

Hvis politikerne snur, og likevel ikke kutter den kommunale støtten - da kan 250.000 kroner komme godt med til andre tiltak enn nedbetaling. Skatehallen trenger for eksempel sårt isolasjon, påpeker mandalitten:

— Hallen er iskald i dag. Kontoen er opprettet i mitt navn, og er tilgjengelig via skateparken, men vi er med på dette alle sammen, sier Tollefsen.