KRISTIANSAND: "Mette-Marit — vår tids askepott" forteller historien om kronprinsessens oppvekst i Kristiansand, om tiden med utagerende festing i det belastede House-miljøet i Oslo midt på 90-tallet, og det første møtet med Kronprins Haakon.

Da Mette-Marit Høibys forhold til kronprins Haakon ble kjent eksploderte medieoppmerksomheten. Den 26 år gamle kvinnen gikk fra en anonym tilværelse som alenemor, til en kommende kronprinsesse med en fortid alle ville vite mer om. Og som enkelte var villige til å betale grovt for å tilskaffe seg. Filmen avslører hvordan journalister fra Se & Hør reiste til Kristiansand med nærmest åpne sjekkhefter, for å kjøpe opp private bilder og historier fra venner og bekjente om Mette-Marit.

En video kom spesielt i medienes søkelys. Mette-Marits ex-samboer hevdet å sitte på en video av Mette-Marit med tvilsomt innhold.

-Jeg tror han venter til Mette-Marit blir dronning, for å sjekke hva markedsverdien på filmene vil være da, sier journalist i Se & Hør, Håvard Melnæs om ex-samboeren til Mette-Marit.

Kronprinsessen bærer, ifølge tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett med seg en dyp personlig erfaring som gjør hennes møte med mennesker, ekte, nært og varmt.

Dokumentaren er en askepotthistorie verden knapt har sett maken til og omhandler Mette-Marits vei fra alenemor til kongelig mor, om veien fra Oslos underverden til tronen, og om hvordan man kan feile dypt og dyrkjøpt, men likevel komme seg på beina igjen.