Du kommer hjem fra jobb, ca. sånn i firetida på ettermiddagen, det er januar 2015, skumringen har så vidt begynt å ta til, magen skriker etter middag. Du hiver deg rundt og lager middag, og når du er ferdig med å spise sammen med familien, så er det bekmørkt ute. Det er kaldt, og underkjølt regn laver ned og formelig glaserer veiene med stålis. Maten må få synke litt før du hiver deg rundt, vips, så er klokka blitt sju på kvelden. Du bare vet at du må ut, fordi du har et mål å nå, som for mange heter Sommer Kropp 2015, eller SK2015 som så mange kaller det, for meg heter det HovdenTour og inntreffer allerede 21. mars! Det er ikke veldig lenge til, tiden går fort, både til HovdenTour og til Sommer 2015.

Til sommeren fyller jeg 40, og jeg har ikke lyst å bli 40 og være feit og ferdig, så her er det bare å hive seg rundt, slik at man i hvert fall ikke er ferdig innen jeg blir 40. Vektreduksjon er noe som kommer over tid og som er et resultat av økt treningsglede og økt bevissthet på hva man spiser. For en kan ikke unngå å bli mer bevisst når en registrerer hva man spiser i løpet av en dag og ser hva det inneholder av alle mulige verdier som kalorier, fett, proteiner og karbohydrater. En får jo kjapt mareritt av å bli bevisst på det. MyFitnessPal-appen lar deg skanne strekkoden på matvaren, sette inn hvor mye du spiste av den og vips så har du registrert det måltidet. Og det får deg til å sperre opp øynene for litt av hvert, og får deg til å endre tankegangen om mat. Det er ikke mye du skal spise før du er over det anbefalte daglige inntaket av kalorier, fett, proteiner og karbohydrater. Men, tilbake til treningen og motivasjon…Du klarer å overtale deg selv til å komme deg opp av godstolen, selv om du har døset av en stund, da kjøttet krevde litt mer bearbeiding i magen enn det du hadde planlagt. Du røk jo selvfølgelig på en for stor porsjon middag, siden det smakte så gastronomisk godt.

Du trer på deg treningstøyet, pulsmåleren, refleksvesten, hodelykta, og hiver deg ut i kulda. Piggene er på skoene, for at du skal klare deg på stålisen. Men det er ikke bare der ”piggene” er på, kroppen er tung i starten av økten, nesten som om du må få ut slagget i årene før du bare kan gå og gå og gå. For du må gå ganske langt for å forbrenne mye kalorier. De sier at trening er gram, mens kost er kilo, og det stemmer til gagns, dog kombinasjonen er uslåelig og nødvendig, dersom man skal bli sprek og har et mål om å komme vesentlig ned i vekt, over tid.Etter økten så kjenner du den befriende gode følelsen. Følelsen over å ha mestret noe, følelsen av å ha gjort noe godt for deg selv.

Motivasjon kan være så mangt. Det at folk heier på en gjør en superinspirert. Tusen takk til alle som har kommentert treningene mine med oppmuntrende ord og kommentarer, jeg setter virkelig pris på hver og en av dere som har kommentert treningsøktene mine.

Hilsen Sprek-Terje