Tirsdag 6. januar er første trening med Sprek-gjengen. Jeg har gjort mitt beste for å forberede meg mentalt, men har ikke peiling på hva jeg har begitt meg ut på. 42 kilometer på ski virker som en rimelig fjern ide å legge ut på, bare tanken på kuldegrader og snø får det til å grøsse ned over ryggen. Ja, for jeg elsker sol, sommer og varme, kunne jeg ha spolt tiden frem så var dette riktige tidspunkt å gjøre det på nå, men hva hadde jeg vunnet på å gjøre det?

Ingenting.

”Hvor mange kilo tror du at du kommer til å gå ned?” ”Du er gal!” ”Så sprek du har blitt” ”Du er tøff som tør” ”Dette klarer du!”

Reaksjonene, kommentarene og spørsmålene har ikke latt vente på seg etter at det ble kjent at jeg var så heldig å ha blitt tatt ut til å være med i Sprek-prosjektet. Jeg er enegget tvilling og min bror, Harald, som dog er 30 kilo lettere, har til og med blitt stoppet på gaten og spurt ut om Sprek prosjektet. (Han tok ikke akkurat det som en kompliment.)

Sprek-prosjektet er en fantastisk mulighet for å få rettet opp i en ubalanse som har bygget seg opp over tid. Dårlige matvaner og lite trening har resultert i en kropp som trenger overhaling, og noe jeg tror den kommer til å få tilgangs i dette prosjektet. Dog for meg er dette bare en begynnelse på en lengre reise, begynnelsen på et nytt liv, på vei mot en mindre utgave av meg selv, en varig livsstil endring. Sprek— prosjektet skal være min kickstart på 2015, og på et fremtidig lettere og sprekere liv.

Hva kan gå galt med et proft støtteapparat i ryggen?

En av de største utfordringene blir nok det mentale, det å kunne finne frem motivasjonen til egentreningene, når kroppen er mørbanket fra tirsdagens felles trening, og en skal til for egen maskin på onsdag, torsdag, fredag eller lørdag. Det er da en må ha det klart foran seg hva er det som er den indre motivasjonen, hva er det som skal drive deg videre, også etter Sprek-prosjektet er ferdig, og HovdenTour er gjennomført med ”Glans”. For min del så er det enkelt, ”pappa, jeg vil du skal bli tynn» - David 5 år!”. Det runger inn i hodet mitt ennå, men for din del så må du finne din grunn til å komme deg opp fra sofaen og ut i skauen. Finn det som kan motivere og dra deg fremover til et sprekere og slankere deg. Viste du at du har garantert en haug av venner og familie som vil heie på deg, dersom du ønsker det? Få tak i et pulsbelte, koble det opp mot telefonen, og begynn og del på sosiale medier når du trener, legg merke til hvem som kommenterer og hvem som klikker «like» på treningsstatusene dine. Noen finner kanskje dette litt flåsete sagt, men de som gjør det, er dine virkelige venner, de som bryr deg om hvordan du har det, de som vil heie på deg!

Så neste gang du ser en treningsstatus fra en venn i ”Facebook.-feeden”, ikke scroll forbi, men ta deg tiden til å klikke Like, og gjerne gi en god kommentar, som løfter vennen din frem!

Jeg heier på deg!

Hilsen Sprek-Terje