Det melder TV 2.

Politiets teknikere sikret spor ved kummen der 20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept for 15 år siden. DNA-analysene den gang ga aldri noen svar.

16. september i år ble en 36 år gammel mann fra Lyngdal pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen. Dagen etterpå ble ytterligere tre menn pågrepet og siktet i saken, men 9. oktober 2015 ble alle de fire siktede mennene løslatt. Samtlige nekter straffeskyld.

Ingen tektniske bevis

Etter tre og en halv måned med etterforskning i høst/vinter står politiet fortsatt uten tekniske bevis som knytter noen av de siktede til drapshandlingen.

Prøvene fra funnstedet og fra det antatte åstedet er tatt vare på. Nå har politiet sendt flere av disse prøvene til ny DNA-analyse. Blant disse er også prøver som tidligere aldri har blitt analysert.

Ti etterforskere jobber med saken

— Bakgrunnen for at vi gjør dette er at vi håper vi kan finne spor fra gjerningspersonen på noe av dette materialet som kan være med å belyse hvem som har gjort det, sier etterforskningsleder i Rogaland politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl, til TV 2. Odd Rune Torstrup forsvarer 36-åringen som først ble pågrepet i saken.

— Jeg vet at teknologien er mye bedre i dag enn den var for 15 år siden, slik at jeg har et berettiget håp om at en her kanskje kan få et gjennombrudd i saken, sier Odd Rune Torstrup til TV 2. Ti etterforskere i Rogaland politidistrikt jobber fortsatt med saken. Hvorvidt det tas ut tiltale eller om siktelsene frafalles, er ikke besluttet ennå.