I vedtaket fremgår det at Topdal— og Tovdal- gjøres til sidestilte skrivemåter. Elva kan dermed kalles Tovdalselva eller Topdalselva og fjorden Tovdalsfjorden eller Topdalsfjorden.

Rolf Bakken og de andre tilhengerne av Topdalsfjorden går dermed seirende ut av den betente navnestriden.

— Hurra! Nå ble jeg kjempeglad. Dette viser at det hjelper å kjempe. Nå er navnet som har vært brukt i så mange 100 år endelig der det skal være, sier Bakken til Fædrelandsvennen.

Endelig vedtak

Bakken var den som på vegne av flere andre klaget på vedtaket om at fjorden skal hete Tofdalsfjorden. Klagenemnda skriver at saken har skapt mye tvil og diskusjon, men konkluderte til slutt slik:

«Skrivemåten Topdal- vedtas på grunn av den lange skrifttradisjonen, og fordi uttalen med /p/ er i bruk i dag og også kan antas å være en gammel uttale. Skrivemåten Tovdal- vedtas med bakgrunn i eldre og nyere uttaleopplysninger, og fordi også denne skrivemåten har en viss tradisjon (kommunenavn fra 1907). Skrivemåten Tovdal- er også entydig og akseptert for den delen av dalføret som ligger i Åmli kommune. Nemnda valgte å gå bort fra skrivemåten Tofdal- ettersom denne ikke ser ut til å ha tradisjon i skrift».

Ifølge sekretær for klagenemnda for stedsnavnsaker, Line Lysaker Heinesen, er vedtaket endelig.

— Klagenemndas vedtak er endelig og vedtatt skrivemåte skal følges av det offentlige, skriver Lysaker Heinesen i en e-post til Fædrelandsvennen.

Støttet Tofdalsfjorden

Navnesaken ble reist av Statens kartverk på anmodning fra Beint Foss og Tveit Historielag.

— Hvis en skal få dette vedtaket til å fungere må navneloven i Norge endres. Det er det eneste jeg har å si, sier en skuffet Beint Foss til Fædrelandsvennen.

Foss mente Tofdal— var den historisk korrekte benevnelsen, et syn som ble støttet av navnekomiteen i Kristiansand og språkvitere som Sylfest Lomheim.

— Danskene skrev navnet med p, men navnet ble aldri endret. De fleste danske stavemåtene ble rettet opp i for 100 år siden, men av en eller grunn gjorde man ikke noe med Topdal. Grunnen til at vi gikk til navnesak var å hindre at den riktige uttalen forsvant, har Foss tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Klagenemndas vedtak innebærer at de offisielle skrivemåtene nå er følgende:

Topdalen / Tovdalen , Topdalselva / Tovdalselva , Topdalsfjorden / Tovdalsfjorden og Topdalsstø / Tovdalsstø .