Mjøndalen var en hyppig gjest på Kristiansand stadion i perioden 1970 til 1987. På 13 kamper kunne Start bokføre sju seiere, fire tap og en målforskjell på 25-15 i sin favør. Mjøndalen vant alle sine kamper med to eller tre mål.

Bunnoppgjør

Begge lagene havnet under nedrykkstreken i 1987-sesongen. I bunnoppgjøret vant Start fullt fortjent 3-0. Bortelagets målvakt Henning Friise var banens beste spiller. På bruntrøyenes benk satt Roy Amundsen, en av Starts beste spillere gjennom tidende. Amundsen var blant landets beste målvakter da han spilte for Start på 1970-tallet. Han fikk 15 landskamper for Norge.

Claus Eftevaag x 2

Start var tilbake i eliten to år etter, mens Mjøndalen hadde en kort gjesteopptreden i 1992. Denne sesongen åpnet Start forrykende og stod uten tap de første 10 kampene. Blant annet fikk MIF unngjelde med 4-1. Lars Olsson scoret for bruntrøyene allerede etter 10 minutter. Arild Tønnesen og Claus Eftevaag satte så inn to raske mål for hjemmelaget. I andre omgang økte Helge Bjønsaas ledelsen til 3-1 før Eftevaag scoret sitt andre mål for dagen.

2012

Deretter gikk det 20 år før Mjøndalen gjestet Kristiansand på nytt. Bruntrøyene tok ledelsen etter 23 minutter ved Erik Midtgarden. Espen Hoff utliknet like før pause og satte inn ett straffespark 19 minutter ut i andre omgang. Gudmundur Kristjánsson fastsatte sluttresultatet til 3-1 rett før dommeren blåste av kampen.

Største bortetap

I 1931-sesongen overrasket Start alle ved å slå ut Larvik Turn i Norgesmesterskapets tredje runde. Belønningen var en tur østover for å møte storfavoritt Mjøndalen. Bruntrøyene var blant Norges beste lag på 1920— og 1930-tallet og vant blant annet cupen i 1933, 1934 og 1937. Allerede ved pause ledet Mjøndalen 5-0 og i andre omgang spaserte hjemmelaget inn til en solid 8-0-seier. Resultatet er Start største tap på bortebane i klubbens 110-årige historie.

Siste 10 hjemmekamper mot Mjøndalen:

1976: 2-0, 1977: 5-0, 1979: 0-2, 1982: 0-3, 1983: 4-0, 1985: 0-3, 1986: 0-0, 1987: 3-0, 1992: 4-1, 2012: 3-1.