Det er travle tider på Expert på Lillesand senter — så travelt at butikkeier Trina Lovisenro ikke har rukket å bade ennå.

— Men det skal jeg snart få gjort noe med, altså. Jeg har bare ikke hatt tid, sier Lovisenro.

Med en kaffekopp i hånda lader hun opp til at kundene om en snau time skal innta butikken. Juli er sammen med desember årets travleste måned, og Lovisenro merker at turistene har kommet til Lillesand.

— Folk vil ha det samme på hytta som de har hjemme. Det selges mye kjøleskap, fysebokser og DAB-radioer for tiden, og selvsagt mobiler som knuses eller faller i vannet, forteller hun.

- Får du tid til ferie selv, når sommeren er så travel på jobb?

— Nei, jeg har faktisk aldri hatt ferie om sommeren. I påska var vi ti dager i Florida i USA, og det er nok den lengste ferien jeg har hatt. Vi pleier også å ta noen dager fri på høsten, sier hun.

- Det blir ikke tid til kortere utflukter heller?

— Jo, vi tar nok en helgetur til Gautefall, der vi har hytte. Den må beises i løpet av sommeren.

Tilfeldig yrkesvei

I mars utvidet hun butikken for femte gang siden oppstarten i 1984. Den 130 kvadratmeter store butikken er nå tilknyttet Lillesand senter, og Lovisenro merker at kundestrømmen er større.

— Vi har mange faste kunder både fra Lillesand og kommunene rundt, i tillegg til faste sommerturister. Men nå som vi er inne på senteret finner enda flere kunder veien inn, sier hun.

Sykepleierdrømmen ble satt til side da muligheten til å drive elektrobutikk i Lillesand dukket opp. Siden har Trina Lovisenro aldri angret på valget. Foto: Eirin Margrethe Fidje

31 år er gått siden hun i Lillesand sentrum åpnet en filial av elektrobutikken faren hennes drev i Grimstad. Da hadde hun siden syvårsalderen deltatt i farens butikkarbeid. — Har det alltid vært en drøm å drive butikk?

— Nei, absolutt ikke, jeg skulle egentlig bli sykepleier som min mor. Jeg hadde samlet poeng til å komme inn på studiet ved å være au pair i USA i to år, og jeg tok også et år på folkehøyskole. Da spurte faren min meg om jeg kunne tenke meg å drive butikk i Lillesand, og jeg sa ja. En uke etter oppstarten kom jeg inn på sykepleierstudiet, men da måtte jeg ringe og takke nei til plassen, sier hun.

Det valget har hun aldri angret på - å komme tilbake til Lillesand var det beste som kunne ha skjedd for Lovisenro.

— Det er utrolig givende å drive butikk her. Ingen dag er lik, og jeg får møte mange hyggelige mennesker hver dag. Fordelen med å drive lokalt er at folk kjenner hverandre, og vi kan yte enda bedre service. Vi kjører ofte hjem varer for folk, og vet som regel også hvor de bor, sier hun.

Til tross for at hun daglig omgir seg i det som kan fremstå som et mekka for elektronikkfrelste, klarer Lovisenro å styre unna unødvendige kjøp.

— Jeg klarer å styre meg, men jeg liker å sette meg inn i alle de nye produktene vi får inn, sier hun.

- Har du en favorittdings selv?

— Det må være nettbrettet. Det anbefaler jeg alle å ha, kanskje særlig eldre. Vi har hjulpet mange eldre som senere har blitt helt hekta, sier hun.

Kortreist sommerlykke

Lovisenro vokste opp i Grimstad, men Lillesand er gjennom årenes løp blitt byen i hennes hjerte.

- Hva er den perfekte sommerdagen for deg?

— Da er jeg sammen med familien, gjerne med grilling eller en båttur i skjærgården. Eller så rusler vi rundt i Lillesand sentrum og spiser is. Det er en fin opplevelse, sier Lillesandspatrioten.

- Hver dag er ulik, sier Trina Lovisenro om arbeidsdagene på Expert i Lillesand. Foto: Eirin Margrethe Fidje

— Kuleis eller saftis? - Kuleis, uten tvil.

- Grillmat eller skalldyr?

— Begge deler er jo godt, men jeg heller nok mot grillmat.

- Øl eller vin?

— Vin.

- Hvordan kobler du helst av?

— Jeg er glad i håndarbeid som strikking, men vi spiller også mye spill hjemme. Alle er helt gale etter å spille, og det er veldig gøy, sier Lovisenro.

Hun kan ikke komme på så mye folk ikke vet om henne, men noe alle kanskje ikke vet, er at det karakteristiske fornavnet hennes egentlig skulle vært Trine med E.

— Jeg ble født i USA, og da måtte foreldrene mine gi meg et navn allerede det første døgnet. Sykepleieren mente at Trine ville bli uttalt «train», og at Trina var et bedre alternativ. Så da ble navnet mitt Trina med A. Navnet Erica fikk jeg faktisk fra min fars tidligere kjæreste, de syntes det var så pent et navn, sier Trina Erica Holmquist Lovisenro lattermildt.