— Nå er jeg ganske happy. Jeg gleder meg veldig, sier Røinås, som fikk gladmeldingen et par timer før Norges Cykleforbund offentliggjorde laget onsdag.

Foran uttaket til fjorårets VM i Spania, ble han vraket.

- Stor lettelse

— Jeg hadde et håp om å komme med i år, men det hadde jeg i fjor også og da jeg ble dumpet. Derfor var det en stor lettelse da telefonen kom, sier 21-åringen, som er en av seks som skal sykle fellesstarten i U23-klassen.

I forrige uke syklet han det franske etapperittet Tour de l’Avenir, som på grunn av sin tøffe profil også kalles for «Ungdommens Tour de France».

— Det er åpenbart at det må ha gått greit i og med at jeg ble tatt ut til VM. Men takk og pris for at vi ikke møter de samme bakkene i VM. Jeg gjorde en så god jobb jeg kunne for mine lagkamerater inntil jeg falt av. Uansett var det en vanvittig god treningsuke, sier sørlendingen.

- Alle kan kjøre inn til medalje

— Reiser du til VM for å gjøre en god jobb for laget eller for å kjempe om en topplassering selv?

— Begge deler. Vi stiller med et såpass sterkt lag at alle kan kjøre inn til medalje. Jeg skal gjøre en god jobb for laget, og dersom løpet utvikler løpet seg i min retning, kan jeg kjøre inn til en god plassering. Det er selvsagt målet mitt, såpass egotistisk er jeg, sier Røinås.

Vangstad sykler VM-tempo

Thor Hushovd har gjennom flere år pekt ham ut som det neste store sykkelnavnet fra Sørlandet. Det har den tidligere sykkelproffen også gjort med Andreas Vangstad. Han skal sykle tempo i VM, slik Fædrelandsvennen har skrevet før.

VM starter i Richmond 19. september.