KRISTIANSAND: Den jevnaldrende kameraten sitter nå i fengsel i Paris i påvente av utlevering til Norge. Han er siket for å ha vært med på den andre overfallsvoldtekten som skjedde natt til 26. juni.

I politiavhør har tiltalte fortalt at kameratens kjæreste ringte tiltaltes kjæreste natt til 26. juni i år. Da ble det fortalt at kompisen og en annen hadde gjennomført en voldtekt. Tiltalte forsøkte i retten å modifisere innholdet i denne politiforklaringen.

Andre muligheter

— En annen forklaring på funn av biologiske spor fra meg i Baneheia er at dna-matchen stammer fra den frivillige sexen jeg hadde med en jente natt til 29. mai. For det skjedde på stamme sted, eller i samme område, sa tiltalte.

Det tiltalte betegner som frivillig sex gjelder tiltalen for den første overfallsvoldtekten 29. mai.

Den voldtektstiltalte 19 år gamle spanjolen sier to av jentene bløffer om voldtekt, og den tredje fantaserer om sex som aldri har funnet sted. Den tiltalte sier at den anmeldte overfallsvoldtekten i Baneheia natt til 29. mai i fjor var frivillig sex. Voldtekten av en annen kvinne i en båt i Otra, og overfallsvoldtekten i Baneheia natt til 26. juni, betegnet han som nærmest rent oppspinn fra de to fornærmede kvinnenes side.

— Kvinnen som anmeldte overfallsvoldtekten i Baneheia i juni har jeg aldri sett før jeg møtte henne i retten onsdag da saken min startet, sa tiltalte i sin forklaring fredag ettermiddag.

Under krysseksaminasjonen av tiltalte fredag ble det kjent at han på et tidspunkt var mistenkt i ytterligere to overgrepssaker. Det ble ikke opplyst noe mer om disse sakene, bortsett fra at de er henlagt.Etter det fvn.no forstår dreier den ene saken seg om en kvinne som ble utsatt for et overfall ved Vollevannet natt til 29. juni.

Dro fra landet

Den tiltalte forlot Norge 30. juni og reiste til Dubai der han skulle prøvespille for en fotballklubb. Etter hvert valgte han å dra til Gran Canaria for å besøke sin syke mor. I Norge bodde kjæresten, som han hadde planer om å gifte seg med. Av den grunn valgte han å dra tilbake til Norge hvor han hadde søkt om asyl. Han kom til Oslo 25. september, og ble arrestert 5. oktober.

Tiltaltes kompis, som også er siktet for overfallsvoldtekten natt til 26. juni, sitter fengslet i Paris i påvente av utlevering til Norge. I retten forklarte tiltalte i går at han hadde snakket med kompisen på telefonen om natta, men at han overhode ikke hadde vært i Baneheia den aktuelle natta.

— Har du noen gang voldtatt noen?, spurte forsvareren.

— Aldri, sa tiltalte, som under eksaminasjonen betegnet seg som gudsfryktig.

Saken fortsetter mandag og varer ut uka.