KRISTIANSAND: Dette fremgår av kjennelsen fra Kristiansand tingrett om forlenget varetektsfengsling av den siktede.

Det heter videre i rettens kjennelse 19-åringen fortsatt kan holdes varetektsfengslet for det «foreligger etter rettens syn unndragelsesfare. Retten viser til at siktede er utenlandsk statsborger uten fast arbeid eller bopel i Norge.

Han har ingen tilknytning til Norge, og det følger av sakens opplysninger at han forlot landet kort tid etter overgrepet beskrevet i siktelsens post c (overfallsvoldtekten 26. juni i Baneheia). Etter dette oppholdt siktede seg på ukjente steder i Norge og/eller utlandet, fram til han ble pågrepet i Oslo 5. oktober 2011. Siktede opptrer med forskjellige identiteter og innehar identitetspapirer som han har holdt skjult for politiet.

Les også: Fikk avslag på asylsøknaden

Etter rettens vurdering foreligger en konkret og kvalifisert fare for at siktede vil unndra seg strafforfølgning dersom han løslates. Det foreligger videre gjentakelsesfare.

Retten viser til at siktede er mistenkt for å ha begått tre voldtekter over et kort tidsrom (29. mai til 26. juni 2011). De fornærmede er tilfeldig valgte offer, angrepet på offentlig sted. Det foreligger etter rettens syn en konkret og kvalifisert fare for at han vil begå nye handlinger av samme karakter dersom han ikke undergis varetekt», skriver tingretten.

Videre opplyses det at den andre overfallsvoldtekten i Baneheia er begått av siktede og en etterlyst mann i fellesskap. «Siktedes dna-profil er overensstemmende med sæd funnet på et blad på gjerningsstedet. Den andre antatte gjerningsmannen er etterlyst. Siktede har tidligere hatt nær kontakt med den medsiktede i Kristiansand. Begge de siktede forsvant ut av landet kort tid etter voldtekten 26. juni 2011. Bevisforspillelse kan bestå i å søke å påvirke bevissituasjonen overfor medsiktede», skriver dommerfullmektig Ragnhild Helgesen blant annet i sin kjennelse.