KRISTIANSAND: I går kveld ble det klart at kvinnene i Oddernes Sanitetsforening gav skatehallen 100.000 kroner for å sikre videre drift.

I rådmannens budsjettforslag for 2010 er det lagt opp til 200.000 kroner i støtte, men likevel mangler hallen penger for å sikre driften. I dag kom Spareskillingsbanken på banen for å bidra.

— Tilbudet er alt for bra og viktig til å risikere at det blir lagt ned. Spareskillingsbanken har derfor bestemt seg for å gi 200.000 kroner til prosjektet, sier assisterende banksjef Kenneth Engedal i Spareskillingsbanken, til fvn.no.

Fritar ikke kommunen

Styreleder i skatehallen, Jon Døviken, er klar på at gaver og bidrag ikke fritar kommunen.

— Disse pengene er ikke en erstatning for kommunale bidrag, men engangssummer som vi skal bruke i et investeringsprogram som går til å vinterisolere hallen, lage et foreldreområde og en kafé. Kommunen skal ikke slippe unna, sier Døviken til fvn.no.

— Hallen er ikke reddet, men det ligger i kortene at vi vil få kommunal støtte. Dette er en redning for hallen i det korte løp, og som er engasjert i hallen er veldig rørt og takknemlig, sier Døviken.

Hallen har bedt kommunen om en halv million kroner i statlige driftsmidler.

Oppfordrer andre til å bidra

Engedal i Spareskillingsbanken oppfordrer nå andre til å gi penger.

— Jeg synes at næringslivet og bankene har et felles ansvar for å ta vare på de positive tiltakene som finnes i byen, og spesielt dem for barn og unge, sier Engedal.