Jørgen Kristiansen (KrF) krevde kontantstøtten for toåringer videreført, og fikk uttelling. Foto: Reidar Kollstad

— Før valget var det et unisont ja til at både RIL og Tveit skulle få nye haller, og på den idrettspolitiske debatten like i forkant av valget ble løftet gjentatt fra samtlige partier bortsett fra Rødt, sier Konradsen.

Fædrelandsvennen møter ham i klubblokalene på Sukkevann dagen etter at rådmannen har lagt fram sitt budsjettforslag. Der gikk rådmannen kun inn for ny hall i Tveit.

— Det var skuffende, men ikke veldig overraskende. Jeg vet at kommunen har et ønske om at ny hall i Randesund skal bygges på Kringsjå i forbindelse med den nye skolen de planlegger der. Selvfølgelig ønsker jeg at Kringsjå skal få en hall, de er den eneste bydelen uten. Men det kommer til å gå mange år før den står ferdig, og må vi vente fem-seks år, blir konsekvensen at vi må si nei til nye medlemmer, sier Konradsen.

- Ber ikke om et signalbygg

Han er klokkeklar på at Sukkevann bør få hall snarest, og at det også vil bli det klart billigste alternativet. RIL har allerede ei ferdig planert tomt som ligger bak Sukkevannshallen.

— Vi ber ikke om signalbygg, men kun ei treningsflate med fire vegger. Det gunstige er at tomta ligger klar og at kommunen kan spare mange penger på at vi kan benytte garderobe og fellesrom i den gamle hallen. Med dagens marked og mulighet til å samkjøre med byggingen av hallen i Tveit, vil det spare kommunen for betydelige summer, mener Konradsen.

Klubben har tidligere hevdet at hallen ikke vil koste mer enn 24 millioner. Til sammenligning kostet Hellemyrhallen, som sto ferdig tidligere i år, 80 millioner.

- Kan fylle fire haller

Med sine 2561 medlemmer er Randesund både Sørlandets største - og et av Norges aller største idrettslag.

— Vi har allerede medlemmer nok til å fylle fire haller med aktivitet, og da har jeg ikke tatt hensyn til at befolkningen her vil øke fra 12.000 til 20.000 de nærmeste årene. Dessuten vet vi at vi får flere medlemmer bare av å bygge anlegg, for eksempel fikk vi 700 nye etter at Sukkevannshallen sto ferdig. En ny hall vil tilfredsstille et skrikende behov for nåværende aktivitet, sier den daglige lederen.

Han er sikker på at de skal klare å fylle ny hall på Sukkevann med aktivitet også på dagtid.

— Vi har startet en idrettsfritidsordning, og den er det i utgangspunktet ikke plass til i Sukkevannshallen. Dessuten har vi et folkehelsetiltak som heter «Opp av godstolen», og der tror jeg potensialet er så stort at vi kan fylle hallen med aktivitet på dagtid hver dag.

Håper politikerne snur

— Hva om ikke dere får hall?

— Da må vi fortsette å kjøre 500 ukentlige turer ut av bydelen for å trene i Gimlehallen og Aquarama. Og så må vi vurdere å si nei til nye medlemmer.

Han har imidlertid ikke gitt opp at politikerne skal finne de nødvendige midlene når budsjettet blir vedtatt i desember.

— Vi har stor tillit til at de da vil få inn hall nummer to, sier Konradsen.

- Ingen grunn til å være skuffet

Jørgen Kristiansen (KrF) krevde kontantstøtten for toåringer videreført, og fikk uttelling. Foto: Reidar Kollstad

KrFs varaordfører, Jørgen Kristiansen, blir overrasket når Fædrelandsvennen konfronterer han med Randesunds skuffelse.— De har overhodet ingen grunn til å være skuffet. Det er ikke rådmannen som har lovet Randesund ny hall, det er det vi politikere som har gjort. Det er først nå budsjettet skal videre til politiske behandling, sier Kristiansen, som sammen med Høyre i valgkampen lovet ny flerbrukshall i Randesund innen utgangen av valgperioden.

- De trenger hall ganske fort

Det løftet står ved lag, men Kristiansen vil ikke love at den kommer på Sukkevann.

— Diskusjonen er om hallen kommer på Sukkevann, Benestad eller Kringsjå, sier han.

Høyres gruppeleder Renate Hægeland «reagerte også på at hall i Randesund ikke var tatt inn».

— Vi er klare på at Randesund trenger hall ganske fort. Hvis Kringsjå ligger langt fram i tid, må vi se hva vi kan få til på Sukkevann ganske raskt, sier Hægeland.