— Det er så klart velkomne penger. Vi trenger hver eneste krone slik dagens mediemarked er. Støtten får vi fordi vi er kommet under en grense for avisopplaget, som synker stadig. Slik er også trenden i hele landet, sier ansvarlig redaktør i Lindesnes Avis, Fridtjof Nygaard.

Se oversikt over hvilke aviser som får hva i pressestøtte i faktaboksen. Aviser som ikke er nevnt her mottar ikke produksjonsstøtte.

Satser digitalt

Totalt 640.868 kroner har Medietilsynet bestemt at avisen skal motta. Nygaard sier at avisen vil satse videre på digitale løsninger.

— Vi innførte betalingsmur i mai i år, og 70 prosent av våre abonnenter er nå brukere av de digitale løsningene. Dagens mediemarked gjør at vi må jobbe knallhardt for å tjene penger, og det er ikke noen selvfølge at annonsører velger oss. Vi må satse på god journalistikk og markedsløsninger og etablere en god annonsekanal, sier Nygaard.

— Pilen peker oppover

Daglig leder i Lindesnes Avis, Per Henrik Didriksen, sier produksjonsstøtten vil gå til videre drift av avisen.

— Pengene går inn i driften på vanlig måte, for å sikre våre abonnenter et godt produkt. Etter vår digitale overgang i mai, har pilen begynt å peke oppover igjen, for første gang på nesten ti år. Nå har vi et sterkt fokus på å forbedre våre digitale produkter, sier Didriksen.