FLEKKEFJORD: — Den tekniske rapporten fra Arbeidstilsynet og politiets kriminalteknikere er ikke ferdig før i mai. Men det vi kan si nå er at det er ingen indikasjon på feil ved sikkerhetsutstyret, sier etterforskningsleder Siv Helen Tveit ved Flekkefjord politistasjon.

gyland-teknisk2.jpg Foto: Elling Svela

— Så politiet er ikke noe nærmere en årsaksforklaring til at mannen falt ned?- Det må komme etterhvert når Arbeidstilsynet og krimteknikere leverer den tekniske rapporten, sier hun.

Fallet

Fallet skjedd fra en høyspentlinje vest for Sandvatnet, cirka tre kilometer nordøst for Gyland jernbanestasjon. Dette er en del av det store arbeidet med å oppgradere og bygge nye høyspentlinjer mellom Feda i Kvinesdal og Tonstad i Sirdal. 120 arbeidere fra det kroatiske selskapet Dalekovod, som er hovedentreprenør på prosjektet, er i sving i området.

gyland-mastetopp.jpg Foto: Elling Svela

Det sentrale i etterforskningen er å finne ut om sikringen røk eller om mannen ikke var sikret godt nok. Arbeiderne har vanligvis dobbeltsikring, samt en tredje sikring dersom de to andre ryker, får Fædrelandsvennen opplyst.

Gransking

Etter ulykken ble både kolleger og ledelse i Dalekovod og Statnett fulgt opp av et kriseteam. Det psykososiale kriseteamet i Flekkefjord kommune ble mobilisert, og sendte folk til stedet for å være til støtte for arbeidskolleger av den forulykkede.

Statnett vil også gjennomføre en intern granskning for å finne ut av hvordan dette kunne skje og hvordan det kan forhindres at noe slikt skjer igjen.

I 2006 døde en arbeider etter å ha falt fra 26 meters høydeunder byggingen av likeretteranlegget som ble bygget forstrømkabelen mellom Nederland og Norge på Feda i Kvinesdal.