— Alle står vi overfor et stort «hvorfor». Men det betyr ikke at vi får et «derfor», sa prest Paul Daasvand.

Minnestunden på Solstrand Camping i Lindesnes ble en sterk markering om de to brødrene som ennå ikke er funnet etter at fiskebåten gikk ned for snart fire uker siden.

Christian Reme (piano) og Trond Løvsland spilte blant annet "Blott en dag". Foto: Jarle R. Martinsen

Ragnar Ringvoll mintes Arnfinn som en mann av få ord, snill og omtenksom. Geir Myra beskrev Øystein som en mann med mye humor, raus og inkluderende.

Og felles for dem begge: Fiskeryrket var også deres hobby i livet. For begge betydde dessuten familien alt, og de delte troen på Gud. I styrhuset lå alltid bibelen.

Takket for støtte

Døtrene til de omkomne, Ingunn Lindland (datter av Arnfinn) og Lillianne Fjeldsgård Johnsen (datter av Øystein), takket for all støtte og hjelp disse ukene. Spesielt rørt er de over alle som har vært med å lete.

Omlag 600 personer kom til Solstrand Camping der minnestunden for brødrene ble holdt. Foto: Jarle R. Martinsen

— Det har kommet henvendelser helt fra Trondheim fra fiskere som har spurt om de har kunnet hjelpe med å lete, fortalte Lindland fra talerstolen.Hun sa det var veldig sterkt å merke varmen og støtten fra mennesker som hele dagen hadde lett etter brødrene, og som etterpå kom hjem til familien for å vise sin sympati.

Leter videre

Kommende mandag fortsetter letingen etter fiskebåten. Nå vet man hvor trålposen er, og håpet er at Carina er i andre enden. Og at de omkomne fortsatt er i båten.