— Vi kan ikke si med sikkerhet at Carina er funnet. Det er kun trålposen til fiskebåten som er funnet, sier Bård Austad, stabssjef ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen lørdag kveld.

Kystvaktskipet Nornen har i fem dager drevet søk etter tråleren Carina.

Fiskebåten forliste for over to uker siden. Brødrene Arnfinn (66) og Øystein Fjeldskår (63) var mannskap om bord i båten.

— Lokalisert

Lørdag meldte politiet at fiskebåten var lokalisert, og at det nærmest var 100 prosent sannsynlighet for at den befant seg i et visst område, selv om det ikke var synlig observert.

Nå modifiserer altså politiet informasjonen.

Funn torsdag

Lørdag kveld var Agder politidistrikt i møte med blant andre Statens havarikommisjon om funnene som har blitt gjort.

Trålposen skal ha blitt funnet allerede torsdag, og ligger på 160 til 180 meters dyp. Til posen er det koblet vaiere som kan være over 400 meter lange.

— Vi antar at fiskebåten ligger i den andre enden av vaierne. Sannsynligheten for det er stor, men vi er jo ikke sikre, understreker Austad, som ikke ønsker at media skal bidra til å gi de pårørende falske forhåpninger.

Håpet har vært at de to omkomne fiskerne befinner seg i Carina.

Uviss fortsettelse

Politiet og Kystvakten definerte i samråd med lokale fiskere to områder hvor fiskerne kunne ha drevet med tråling: Et primærområde, i utløpet av Rossfjord, ved Rossefjord-skjærene og i le av Ullerøy, og et sekundærområde mer ut mot åpent hav. Fiskebåten ble lokalisert i sekundærområdet.

Det har blitt benyttet et avansert sonarsystem for å lese av bunnforholdene i søksområdet.

— Hvis det er mulig å lokalisere båten, og dette ikke blir for krevende, for risikabelt eller for kostbart, ønsker vi å fortsette med søk for å finne Carina, understreker Austad, som sier at det kan ta noe tid før søkene eventuelt gjenopptas.

De endelige avgjørelsene i saken tas til uka.