VEGÅRSHEI: Ifølge Agderposten er siktelsen mot Øyvind Tveide utvidet til å gjelde grovt utroskap av 27 millioner kroner mot Vegårshei sparebank. Den er også utvidet til å gjelde dokumentfalsk og identitetskrenkelse.

Banksjef Tveide ble politianmeldt etter å ha innvilget et usikret lån på til sammen 11,6 millioner kroner til en arendalsfamilie bestående av en uføretrygdet arendalitt (64), hans arbeidsledige datter (36) og ditto svigersønn (34), samt en thailandsk dame med nær forbindelse til sekstifireåringen.

Skandalen kostet den lille bygdebanken 8,5 millioner kroner i ekstra utlånstap i 2011. Politiadvokat Geir Magne Søfteland opplyser til Agderposten at beløpet kan bli noe justert. Etterforskningen er i sluttfasen og politiet har ikke konkludert på enkelte punkt i låneengasjementene.

Eks-banksjefen ble avhørt senest torsdag og nekter fortsatt straffskyld for grovt økonomisk utroskap. Han skal ellers ha erkjent de fleste andre forholdene i siktelsen.

Alle de andre involverte nekter straffskyld for grovt heleri. Siktelsen mot svigersønnen (34) frafalt fra politiets side.