VEGÅRSHEI: Den 42 år gamle kvinnen fra Thailand, som er siktet for grovt heleri i Vegårshei-saken, blir nå varetekstfengslet i to nye uker i fullstendig isolasjon.

Tidligere banksjef i Vegårshei Sparebank, Øyvind Tveide, er siktet for å ha lånt 14,8 millioner kroner til den 42 år gamle kvinnen og hennes uføretrygdede 64 år gamle samboer. I tillegg er 64-åringens datter (36) og hennes mann (34) siktet i saken. Tidligere denne uken ble det klart at både Tveide og 64-åringen blir varetekstfengslet i to nye uker i full isolasjon. I den 42 år gamle kvinnes tilfelle, legger retten vekt på at det er en nærliggende fare for at hun vil forspille bevis i saken, i tillegg legges det vekt på at etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase og at saken både er komplisert og uoversiktlig.

Den 64 år gamle mannen og hennes samboer fikk låne pengene av Tveide da han var banksjef i Vegårshei Sparebank, uten annen sikkerhet enn et løfte om at det skulle komme 30 millioner fra en investering i utlandet og en leilighet verdsatt til 2,3 millioner kroner. 64-åringen nekter straffskyld, og føler seg ført bak lyset av banksjefen, men han erkjenner å ha lånt fem millioner kroner av Vegårshei Sparebank.

— 64-åringen og eks-banksjefen er uenige om hvilken befatning 64-åringen har hatt med lånene som ble gitt til hans datter og svigersønn, uttalte politiadvokat Geir Magne Søfteland til Tvedestrandsposten tidligere denne uken.