VEGÅRSHEI: Tirsdag ble tidligere banksjef i Vegårshei Sparebank, Øyvind Tveide, og en annen person som er siktet i saken, varetektsfengslet i to nye uker med brev— og besøksforbud, skriver Tvedestrandsposten.

— Fare for bevisforspillelse

De to siktede i saken vurderer å anke fengslingskjennelsen. Jon Kristen Bosvik, som forsvarer den siktede eks-banksjefen på Vegårshei, sier at han og hans klient vil ta stilling til en eventuell anke i løpet av onsdagen. Også John Christian Elden, som forsvarer den medsiktede 64-åringen, vil i samråd med sin klient vurdere en anke.

— Jeg noterer meg at retten også denne gang mener mistanken mot min klient er svak, sier John Christian Elden til Tvedestrandsposten.

Det er faren for bevisforspillelse som gjør at politiet ønsker fortsatt fengsling. Jon Kristen Bosvik mener faren for bevisforspillelse fra Tveide er mer teoretisk enn konkret. Han henviser til at dersom Tveide hadde ønsket å samkjøre forklaringen med andre, så har han hatt den muligheten siden han ble kalt inn på teppet til revisjonsfirmaet BDO den 2. februar i år.

Konfronteres med nye funn

Også den medsiktede 64-åringen fra Arendal som ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i dag, fikk altså to nye uker i isolasjon. Den siktede 64-åringen erkjenner å ha lånt fem millioner kroner av Vegårshei Sparebank.

— 64-åringen og eks-banksjefen er uenige om hvilken befatning 64-åringen har hatt med lånene som ble gitt til hans datter og svigersønn, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland til Tvedestrandsposten.

Politiet vil i de kommende ukene konfrontere de siktede med nye funn som er gjort i saken. Det gjelder blant annet elektroniske spor; som epost, kontotransaksjoner og mobilbruk.

Politiadvokat Geir Magne Søfteland sier saken er omfattende, og at selv om politiet har holdt et høyt trykk på etterforskningen, gjenstår det fortsatt mye arbeid. Han utelukker ikke nye siktelser, og opplyser at politiet ennå ikke har oversikt over hvor pengene har tatt veien. I tiden fremover vil de varetektsfengslede bli konfrontert med de funnene politiet har gjort så langt i etterforskningen.