— Det blir spesielt å spille mot Matthias. Jeg har ikke spilt mot han på mange, mange år. Sist var en gang på Island. Jeg ser fram til å møte han, forteller islandske Kristjansson.

En drøy time etter 3-0-tapet mot Viking i juli ble det klart at Matthias Vilhjalmsson skulle til Rosenborg hvor han kjemper om titler og avansement i Europa League. Samtidig som Kristjansson og resten av Start jobber for å berge plassen.

— På banen blir det nok noe krangling og tøffe tak mot Mathias, men etter kampen er vi venner og kommer til å ta en pils sammen. Vi snakker fortsatt ofte sammen, sier Kristjansson.

- Vanvittig god spiller

I Start var Vilhjalmsson selvskreven spiss. For trønderne har islenderen spilt både stopper og anker ved siden av på topp.

— Det er tøff konkurranse i Rosenborg. Jeg håper han får spille mot oss, det blir gøy i så fall, gjentar Kristjansson, som leverte en solid kamp og nøytraliserte Ghayas Zahid mot Vålerenga sist.

Matthias Vilhjalmsson (t.v) og Gudmundur Kristjansson er gode venner utenfor banen. Her er de to islandske spillerne fotografert sammen i 2013. Foto: Kjartan Bjelland

Vilhjalmsson får gode skussmål av Starts kaptein, Rolf Daniel Vikstøl.

— Matthias er en vanvittig god spiller og det er velfortjent at han får spille for en storklubb. Det virker som han har funnet seg godt til rett i RBK, mener Vikstøl.

- Mye å spille for

— Det blir spesielt å møte en god venn på banen. Det blir nok en spennende kamp. Begge lag har mye å spille for, og jeg håper å få en hjemmeseier mot Rosenborg, sier Vikstøl.

Etter tre og et halvt år i Start bør sørlendingene kjenne til Vilhjalmssons ferdigheter, om 28-åringen får tillit fra trener Kåre Ingebrigtsen.

— Rosenborg har mange gode enkeltspillere, og Mathias er en av dem. Hvis Mathias får sjansen så håper jeg vi kan temme han, sier Bård Borgersen, Start-trener.