— Jørgen ønsker vi å ha med videre. Han har vært veldig positiv for oss, og har en veldig tilstedeværelse i spillet og tatt ansvar. Han har i mine øyne et stort potensial. Han kan bli en markant spiller i norsk fotball, sier Bård Borgersen til Fædrelandsvennen.

Jørgen Hammer (24) har kommet inn som et friskt pust i Start-laget. I de to siste kampene, der Start har spilt uavgjort mot både Lillestrøm og Vålerenga, har Hosle-gutten vært markant.

Han bidro til at Start holdt nullen for første gang på 26 hjemmekamper mot Lillestrøm i forrige hjemmekamp. Mot Vålerenga var han krumtappen i forsvaret da Vålerenga presset på.

Vil ikke vurdere fremtiden nå

— Jeg føler det går bedre og bedre. Jeg mener jeg har vist at jeg har nivået inne. Det har jeg egentlig visst hele tiden, selv om jeg ikke har spilt noe særlig i Stabæk, sier Hammer.

— Du er ønsket med videre utover årets sesong. Ønsker du å være i Start også neste år?

— Det er hyggelig å høre. Det eneste jeg har hatt fokus på er å prestere her, i trening og i kamp. Kristiansand er en bra by og Start en stor klubb. Fremtiden tenker jeg ikke på akkurat nå, og de vurderingene må tas senere. Jeg kan ikke uttale meg om fremtiden min nå, sier Hammer, som faktisk så opp til sin nåværende trener i ungdomsårene.

— Han var et forbilde for meg, og jeg leste til og med boken han skrev, sier Hammer og sikter til utgivelsen «Bli en bedre fotballspiller», som Borgersen ga ut i 2007. ## Rutinert

Før Hammer kom til Start, hadde han allerede rukket å spille 99 seriekamper for Stabæk, 65 av dem i eliteserien. Men under suksesstrener Bob Bradley har det blitt lite spilletid. Derfor ble han løst fra kontrakten da Start kom på banen i sommer. Han har spilt samtlige kamper etter at han kom. At Hammer ble ledig på markedet skal Start være glad for, i følge Mads Stokkelien, som spilte sammen med 24-åringen i Stabæk i to sesonger.

— Jeg synes han vokser for hver kamp. Han er en naturlig leder og tar på seg ansvar. Det tror jeg Start trenger; en som bruker stemmen og går foran som et godt eksempel. Han gir alltid 100 prosent og i tillegg er han ekstremt godt trent. Han løp alltid lengst på kondisjonstestene vi hadde i Stabæk. Dessuten er det nesten ingen som løper fra ham, sier Stokkelien.

Bård Borgersen mener Hammer har stått fram som en lederskikkelse etter at han tok over for tre uker siden.

— Han er en av dem som virkelig har stått fram. Han har vært en veldig bra forsterkning for oss, sier Borgersen, som denne uka forbereder Start-guttene på årets kanskje vanskeligste hjemmekamp mot serieleder Rosenborg.

— Vi gleder oss veldig. Jeg tror vi kan vinne den, sier han.