— Overgangen til Rosenborg har vært fantastisk, egentlig. Vi har spilt utrolig mange viktige og store kamper, med masse folk på tribunen, sier Vilhjalmsson til Fædrelandsvennen.

28-åringen ble solgt fra Startfor rundt fire millioner kroner i juli. Den islandske spissen har allerede begynt nedbetalingen. Han scoret blant annet vinnermålet i semifinalen i cupen mot Stabæk. I tillegg har han vært viktig med sin allsidighet i seriespillet.

— Da jeg kom i juli, slet vi med noen skader. Da måtte jeg fylle rollen til Ole Selnæs (sentralt på midtbanen, red.anm.). Det var viktig for meg at jeg kunne spille i flere posisjoner, for det er ikke sikkert jeg hadde spilt så mye ellers, sier Vilhjalmsson, og legger til at det gikk veldig bra i de kampene.

I seriekampen mot borte mot Molde i 24. serierunde, var han midtstopper.

— Jeg hadde aldri spilt der før, men det gikk fint og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger, sier Vilhjalmsson.

For det er vanskelig å ta spissplassen i Rosenborg. Den tilhører Alexander Søderlund, som er toppscorer i eliteserien med sine 21 mål så langt.

— Han har vært veldig god, og er Norges beste spiss for øyeblikket, sier Vilhjalmsson.

Gleder seg

- Hva er den største forskjellen fra å være i Rosenborg, kontra Start?

- Rosenborg har en utrolig rik historie og tradisjon med å vinne, og å konkurrere i Europa. Start på sin side er en sovende gigant, med et stort potensial. Det handler om å bli kvitt de økonomiske problemene, og skape en vinnermentalitet der, sier Vilhjalmsson.

Trønderne spilte en viktig kamp i Europa Leauge torsdag, og kommer trolig til å stille med en noe redusert lag til møtet med Start. Om Vilhjalmsson får spille, vet han ikke ennå.

— Jeg bare gleder meg, og håper jeg kan få noen minutter, sier han.

- Hvordan blir det å møte Start?

— Det blir meget spesielt. Jeg har mange gode minner og masse gode venner på Sørlandet fortsatt, håper jeg, sier Vilhjalmsson og ler.

Sjekk denne brasseperlen fra Vilhjalmsson for Start.

Ingen scoringsjubel

- Hva skjer om du scorer da?

— Jeg kommer ikke til å feire. Start er, og kommer til å bli værende, i hjertet mitt. Jeg fikk muligheten til å komme til utlandet gjennom Start, sier Vilhjalmsson.

Her scorer Matthias Vilhjalmsson sitt siste mål for Start mot Stabæk før overgangen til Rosenborg. Foto: NTB Scanpix

Rosenborg vant 3-2 i det motsatte oppgjøret på Lerkendal, og gjestene er favoritter også på Sparebanken Sør Arena søndag kl. 20.00. — Vi spilte en vanskelig kamp i Europa torsdag, og måtte nullstille oss etter det. Det blir ingen lett kamp, sier Vilhjalmsson.

Han forventer at RBK vil styre spillet mot Start.

— Jeg tror Start kommer til å ligge kompakt, og satse på kontringer, sier Vilhjalmsson, som fortsatt følger godt med på hva som skjer på Sør Arena.

— De har tatt poeng i sine to siste kamper, og har alle muligheter til å holde seg. Nå har de i hvert fall begynt å slippe inn færre mål, og det er masse vilje og energi i gruppa. Nå handler det om å få det ut, være kyniske, og plukke poeng, sier Vilhjalmsson.

- Tror du Start holder plassen?

— Ja, jeg tror det, sier han.