Slik så det ut på omkjøringsveien (fylkesvei 114) mellom Rosseland og Tangvall mandag kveld. Også på Langenesveien var det kø mandag. Foto: Tore Andre Baardsen

Klokka 16.53 fikk Fædrelandsvennen melding om at det også tirsdag var kø på E 39 retning vestover. Køen starter ved Rosseland.

— Det er en lang stillestående kø på E 39 vestover mot Tangvall. Bussen jeg sitter i har stått en halv time i kø, sier Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus.

Ifølge Fædrelandsvennens reporter på stedet er det ikke noe særlig kø østover, men vestover er køen opp mot to kilometer.

Også mandag var det lange køer på stedet.

Omkjøring gir kø på Langenesveien

Det var ingen kø på Langenesveien tirsdag ettermiddag. Foto: Kjetil Nygaard

Trafikken sto mandag tett langs Langenesveien i ettermiddagsrushet. Veiarbeidet ved Klepland i Søgne får skylden.— Vi så i går at det på omkjøringsveien ble lange køer. I dag vil vi gi trafikken fra Kristiansand høyere prioritering, og slippe gjennom flere biler som kommer fra øst. Der er det absolutt mest trafikk, sier prosjektleder Kjell Soltvedt.

Etter sprengningsarbeidet ved E 39 i Søgne i helgen ble rasfaren langs veien vurdert som så stor at veivesenet har stengt av en strekning langs Søgne-sletta.

Omkjøringen skjer langs den gamle Søgneveien (fylkesvei 114) mellom Rosseland og Tangvall, og der var det mandag lange køer på ettermiddagen.

Mange trafikanter valgte også å legge ruta om Langenesveien i rushet — og også der ble det kø mandag.

— Dersom vi ser at det blir ekstra mye trafikk vil vi prøve å få flere til å kjøre gjennom Marnardal, Laudal og Songdalen, sier prosjektlederen.

Bør ta bussen

— Når situasjonen er som den er, blir det naturlig at andre veinett belastes mer enn tidligere. At lokalbefolkningen velger å kjøre der de tror det er minst trafikk er jo naturlig, sier Johan Mjaaland, veisjef i Statens vegvesen.

Han oppfordrer folk til å kjøre kollektivt mens sikringsarbeidet pågår.

— Ta bussen eller vær flere i bilen. Færre biler gir mindre køer, sier han.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Håper på åpning i løpet av helga

Arbeidet etter sprengningen langs E 39 har gått fortere enn forventet, og prosjektleder Kjell Soltvedt håper at veien kan åpnes i løpet av helga.

— Vi kan ikke love noe, men slik det ser ut nå blir veien åpnet i løpet av helga, sier Soltvedt.