Klokka halv fem fikk Fædrelandsvennen melding om veldig lang kø på E 39 vest for Søgne.

Køen var tilnærmet stillestående fra like ved Tangvall til rundkjøring på Rosseland. Vi har kommet cirka 300 meter på 12 minutter, opplyser Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus.

Tok beina fatt

Han satt på dette tidspunktet på bussen fra Kristiansand til Søgne.

— Til slutt endte vi opp med å bruke en time i kø fra rundkjøringen på Rosseland til broa like før Tangvall. Etter tre kvarter på bussen var det enkelte av passasjerene som valgte å ta beina fatt fordi de mente at det ville gå fortere, forteller Udjus.

En annen som sendte mail opplyste om at han hadde brukt 20 minutter fra Brennåsen til den midlertidige rundkjøringen.

Det varsøndag kveld at veivesenet meldte at E 39 ved Klepland i Søgne villle bli stengt opp til en uke fra mandag morgen. På grunn av dette var det mandag omkjøring langs den gamle Søgneveien (fv 114) mellom Rosseland og Tangvall.

Verst vestover

Da Fædrelandsvennen var på stedet like før klokka 18.00 gikk trafikken fremdeles sakte på omkjøringsveien.— Det er manuell dirigering ved broa nærmest Tangvall, og trafikken slippes puljevis forbi. Køen er spesielt lang i retning vestover.

Klokka 18.20 var køene i ferd med å løse seg opp på stedet.

Smal omkjøringsvei

Prosjektleder Kjell Soltvedt mener allikevel at første hverdag med stengt E 39 har gått forholdsvis greit med tanke på forholdene.

— Men i morgenrushet og ettermiddagsrushet er det jo mye trafikk. Det er spesielt trailerne som skaper problemer siden omkjøringsveien er smal, sier han til Fædrelandsvennen.

Soltvedt forteller at entreprenøren jobber på spreng med grave- og sprengningsarbeidet slik at de skal rekke å bli ferdige i løpet av uka.