KRISTIANSAND: Hele 98 syklister fra Kristiansands Cykleklubb (KCK) plukkes opp på Mallorca, noe de først fikk vite sent torsdag kveld.

— Det ble kjempestemning, helt topp. Veldig hyggelig at muligheten byr seg for å få med seg den første landingen på Kjevik, sier Terje Normann Johanssen, turarrangør og styremedlem i sykkelklubben.

Chartret i august

Ved 19-tida fredag lander flyet til Espen Hennig-Olsen for første gang på norsk jord, etter å ha tatt av fra Palma ved 16-tiden. Etter to netter i nederlandske Maastricht, med pilottrening og papirarbeid, vendte Embraer 190-maskinen igjen snuten sørover til Palma på Mallorca fredag morgen.

— Egentlig skulle flyet vært levert og satt i trafikk i slutten av mars. Vi hadde derfor solgt en chartertur til KCK for lenge siden, og måtte leie inn et fly for å frakte dem ned forrige uke. Nå viser det seg at vi rekker å hente dem til hjemturen, forklarer Daniel Lundberg, direktør for Flynonstop.

Terje Normann Johanssen booket charterturen via sin venn Hennig-Olsen allerede i august, et par måneder før reiseselskapet ble lansert, nettopp for å være de første om bord. I løpet av seks dager var de 100 plassene revet bort. Nå har Johanssen og en annen dratt hjem for å jobbe, dermed er de 98 igjen.

- Viktig livstegn

Gruppereiser kan bli god forretning for Flynonstop. 25 prosent, om lag 3000, av de drøyt 12.000 solgte billettene skal være i denne kategorien.

— Gruppereiser er et kjempeviktig livstegn for selskapet, og 25 prosent er en høy andel. Andre selskaper har normalt 10-15 prosent, opplyser direktør Lundberg.

— Hvem kjøper disse reisene?

— Det er bedrifter, foreninger, gutteturer og så videre. Noen kjøper 20, andre 40 eller alle 100 plassene, sier direktøren, og nevner Dubrovnik som den hittil fremste destinasjonen for denne type reiser.

Kristiansands Cykleklubb (KCK) er den største sykkelklubben på Sørlandet, med over 600 medlemmer.