— På ungdomsskolen var jeg skolelei, hadde stort fravær og var vel det en kan kalle klassens klovn. Lærerne mine på ungdomsskolen ville nok aldri trodd jeg skulle få slike karakterer som jeg nå har fått, sier tenåringsgutten fra Eiken i Hægebostad.

Torsdag fikk elevene på Kvadraturen skolesenter vg3 automatiseringsfaget (3. året på elektro) utdelt vitnemålet. Rikard Stendal fikk bare seksere for siste skoleår.

— Et slikt resultat kan jeg ikke huske vi har hatt på elektro ved skolen vår noen gang tidligere - og jeg har vært her i en mannsalder. Dette var virkelig gøy, sier Bjørn Erik Tobiassen som er avdelingsleder for elektrofag.

Bråkebøtte

Rikard Stendal legger ikke skjul på at han på ungdomsskolen pådro seg både mye fravær og var klassens urokråke. På videregående la han om

Rikard Stendal var skolelei, men det var før han begynte på elektro på videregående. Foto: Reidar Kollstad

kursen, og har i år ikke hatt en eneste time fravær.

— Da jeg skulle søke videregående skole var det ikke noe tilbud om elektro på Byremo, så det ble å flytte på hybel i Kristiansand. På Kvadraturen skolesenter fikk jeg lærere som motiverte meg til å satse på skolen. Det er mye teori på elektro, så jeg forstod at det måtte jobbes. Da jeg oppnådde gode karakterer ble jeg inspirert til å jobbe enda mer med skolearbeidet, sier han.

Statoil-kontrakt

Som mange av sine medelever har Rikard Stendal en drøm om å få jobb i Nordsjøen, og søkte derfor lære hos Statoil. Blant mange hundre søkere ble han plukket ut til intervju, som igjen resulterte lærekontrakt på Oseberg-feltet.

— Uavhengig av om jeg skulle få jobb i Statoil etter endt læretid, vil dette bli spennende og ta seg godt ut på cv-en. Jeg gleder meg, sier han.

Sikkerhetskurs

Etter fire ukers sommerjobb i hjembygda og en velfortjent ferie, ser Rikard Stendal fram til å ta sikkerhetskurs og reise offshore.

— Eneste skår i gleden er å ta farvel med gode klassekamerater som jeg har fått i Kristiansand, men vi kan jo holde kontakten, sier han.