— Jeg er godt fornøyd med 200-meteren, sier 19-åringen etter å ha stormet inn til 21,36 i helgens Tyrvinglekene, ny pers med 25 hundredeler.

Even Meinseth med bronsen han vant i U20-EM i fjor sommer. Foto: Fotobestilling FVN

Sørlendingen var Norges store sprintkomet i fjor da han både vant bronse på 200 meter i U20-EM og sølv på 100 meter i senior-NM, bak Norges store sprintess, Jaysuma Saidy Ndure. Han flyttet persene sine flere ganger i løpet av sesongen, særlig på favorittøvelsen 200 meter, hvor han også knuste junior-norgesrekorden til Jon Ertzgaard. Til slutt hadde han løpt på 20,96, som var Norges beste tid på øvelsen i fjor, og bare ett hundredel bak kravet til årets senior-EM i Amsterdam.

— Trives i Sandnes

Siden har han flyttet fra trygge omgivelser hjemme i Grimstad, med sine meritterte friidrettsforeldre, Sølvi og Frank Otto Meinseth som trenere, til Sandnes. Der har den tidligere mangekjemperen Anne Brit Skjæveland Sandberg overtatt treneransvaret, i tett dialog med foreldrene hans.

— Jeg trives veldig godt. Her har jeg bedre treningsforhold i form av innendørs friidrettshall, og flere gutter på min alder som kan presse meg på trening, sier Meinseth, som har 6,83 som pers på 60 meter.

Han bor sammen med mandalitten Joachim Afzal, som også har skumle hensikter på sprintbanen. I tillegg trener han sammen med Joachim Sandberg, sønnen til Anne Brit, som i likhet med Meinseth skal representere Norge i nordisk innendørslandskamp i Sverige til helga.

— Det er alltid en sjanse å ta å reise fra oss som har trent ham i alle år til en litt annen måte å trene på. Men noen sjanser må man ta, og det ser ut til å gå greit, sier pappa Frank Otto Meinseth.

Sikter mot friidretts-EM

Så greit går det at 19-åringen har friidretts-EM i Amsterdam som årets store mål. Kravet på 20,95 er bare ett hundredel under bestetiden hans fra i fjor.

— Det er et veldig realistisk mål. Når han allerede nå i vinter har vært bare fire tideler bak kravet, uten å være i toppslag, noe han var da han satte rekorden i sommer, tror jeg det skal gå greit, sier Sandberg.

Hun minner imidlertid om at det å utvikle en topp sprinter vil ta tid.

— Even har veldig mye av det grunnleggende på plass, og han har kommet langt allerede, men man må ha tålmodighet. Det er lett for utenforstående å tenke at han vil løpe fortere hele tiden, men en dag vil tiden stabilisere seg før han løper fortere igjen, minner Skjæveland Sandberg om.

Må trene muskler

Siden hun overtok treneransvaret, har Meinseth økt treningsdosene en god del allerede.

— Jeg har både større mengder og mer kvalitet i treningen, sier sørlendingen.

— Even er veldig lett til sprinter å være, og derfor jobber vi med å gjøre ham sterkere, sier Sandberg.

I neste måned reiser Meinseth på en fem uker lang treningsleir til USA.

PS! I tillegg til Meinseth, er Sørlandet representert med følgende utøvere i den nordiske landskampen i Sverige til helga: Benedicte Hauge (400 m), Margrethe Renstrøm (lengde) og Erik Udø Pedersen (3000 m).