Riktignok var medvinden litt for sterk (2,8 s/m) til at resultatet kunne godkjennes som pers, men det var ingen som kunne tukte Grimstad-ekspressen i det nordiske juniormesterskapet.

— Jeg har aldri sett ham i aksjon, men han er en utrolig spennende type med et enormt potensial. Og selv om medvinden var litt for sterk til at resultatet kunne godkjennes, skal likevel beina kunne gå så fort. Helt rått, en enorm prestasjon, sier den tidligere tikjemeren Benjamin Jensen, som har trent spirinteren Jaysuma Saidy Ndure i flere år.

- Traff ikke teknisk

Selv sier Meinseth dette om løpet:

— Tiden er grei, men jeg er ikke så sykt fornøyd. Jeg fikk først advarsel for at jeg rykket i blokka, og derfor måtte jeg safe i starten. Jeg følte heller ikke at jeg traff teknisk, sier Meinseth.

Hans personlige rekord er 10,55. Tidligere i sommer vant han sølv i senior-NM bak Jaysuma Saidy Ndure.

— Med god start og et godt teknisk løp, ville jeg antatt at tiden hadde blitt omtrent 10,38 selv om jeg hadde hatt «godkjente» forhold.

Han vant i tillegg gull på 4x100 meter stafett mens han ble disket på 200 meter for tjuvstart.

Deltar i Diamond League

Torsdag løper han 200 meter i en av forøvelsene til Diamond League-stevnet i Zürich.

— Deltakelsen der ser jeg på som ren bonus for at sesongen har gått så bra. Når det er sagt, er jeg veldig revansjelysten siden jeg ikke fikk løpt 200 meter i nordisk. Det var 2,0 sekundmeter medvind, og nesten alle i heatet perset, sier Sørild-gutten, som har løpt 200 meter på 20,96 i år.

Weinberg vant bronse

Det var totalt seks sørlendinger som var tatt ut til det nordiske mesterskapet/juniorlandskampen i Finland, hvor Norge vant sammenlagt både på jente- og guttesiden.

Også Evens illesøster Ingvild Meinseth imponerte i nordisk. 16-åringen ble nummer to på 100 meter på 11,71 (i litt for sterk medvind) og nummer tre på 200 meter med 24,39. I tillegg var hun med på å vinne 4x100 meter.

Også klubbvenninne Karoline Daland imponerte med tredjeplass og ny alderserkord for 16-åringer på 400 meter hekk med tiden 59,32. Samme plassering ble det på mandalitten Stella Weinberg i spyd med 48,81. KIF-jenta Amalie Sæten ble nummer fem på 800 meter med 2.10,67 mens Iveland-jenta Emilie Berge ble nummer seks i lengde med 5,68.