Forskningsmidlene er gitt gjennom FRIPRO-Toppforsk-ordningen som er et spleiselag mellom Forskningsrådet, uiversitetene og andre forskningsinstitusjoner.

IKT-prosjektet ved UiA er ett av 46 som i denne omgang er tildelt mellom 15 og 25 millioner kroner hver over fire-fem år. Midlene går kun til prosjekter som har oppnådd høyeste rangering av internasjonale fagpaneler.

Fremtidens systemer

Det er professor Baltasar Beferuell-Lozano ved Institutt for IKT ved UiA som skal lede Toppforsk-prosjektet som nå har fått 24 millioner kroner.

I prosjektsammendraget heter det at målet med forskingsprosjektet er å utvikle et helt nytt konsept for å designe fremtidens trådløse nettverk.

Internasjonalt ledende

I en pressemelding uttaler statsminister Erna Solberg at Toppforsk er en ny og målrettet satsing for å sikre god, langsiktig finansiering til forskningsmiljøer som kan bli internasjonalt ledende innenfor sine felt.

— Forskning og innovasjon er ett av denne regjeringens viktigste satsingsområder. Dersom vi skal klare omstillingen vi står midt oppe i, er vi avhengig av nye ideer og løsninger som kan skape nye arbeidsplasser og nye verdiger, fremholder statsministeren.