KRISTIANSAND: — Vi hadde trodd at rause pengepremier skulle gjøre dette interessant for flere. Med bare to påmeldte måtte vi derfor avlyse hele konkurransen, sier rådgiver Christen Egeland i by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune.

15.000 kroner i premier

Byens innbyggere, lag og foreninger ble invitert til å frakte hver sin politiker fra de 12 partiene i bystyret fra Slottet øverst i Markens til Domkirken på en miljøvennlig og kreativ måte onsdag ettermiddag. De to beste, men ikke nødvendigvis raskeste, deltakerne skulle få henholdsvis 10.000 og 5000 kroner i premie.

— Premiene skulle jo være store nok. Det var faktisk flere som mente de var for store. Hvorfor det var så få som meldte sin interesse kan en jo bare spekulere i. Kanskje hadde de fleste brukt opp kreativiteten under borgertoget på 17. mai, sier Christen Egeland.

Sykkeldrosje og segwayrullestol

Den ene av de to som meldte sin interesse var Blå Kors i Kristiansand, som hadde tenkt å frakte en politiker i en av sykkeldrosjene som til vanlig benyttes av Posebyen Frivilligsentral til turer for eldre.

Foreningen for barnepalliasjon som jobber for å øke kunnskapen og bedre den lindrende omsorgen for alvorlig syke og døende barn, ønsket å transportere en politiker i segwayrullestol.

— Vi får se om ideen skrinlegges for godt, eller om vi prøver på nytt i en annen form. Tanken med å gjøre det akkurat nå, var jo at politikerne onsdag kveld skulle diskutere miljø- og klimautfordrninger i bystyret, sier Christen Egeland.

PS! Fædrelandsvennen er til stede på kveldens bystyremøte og kommer tilbake med mer stoff herfra.