KRISTIANSAND: Det går drønn gjennom natten, så kraftig at naboer over hundre meter i luftlinje unna forteller at det dirrer i vinduene. To sprengladninger av ukjent styrke går av midt i bussbua på Flekkerøya, først natt til lørdag, og deretter natt til 1. mai.

LES OGSÅ: — Det smeller snart igjen

— Det smalt i hele huset, forteller en mann fra et bolighus i nærheten av bedehuset på Flekkerøy. Han tør ikke fortelle navnet sitt, av frykt for at ungdommene skal komme og ramponere huset hans.

Dagen etter er resultatet synlig for alle som stanser ved bussholdeplassen:

Plater er revet av, vegger er sprengt vekk eller deformert, festanordninger i stål og hardplast er revet i fillebiter. Glassrutene i bua er knust, to av glassrutene i det tilstøtende sykkelskuret er blåst vekk, selve taket over sykkelstativene er forrrykket og flere av boltene som holder sykkelstativet på plass er rykket ut av stilling. En tredje glassrute er full av sprekker.

Taket til skuret ligger 10 meter unna. Synet av alle bitene som ligger strødd i gresset rundt busskuret levner ingen tvil om en kraftig ladning.

— Vi ble informert om smellet av en melder som ringte oss klokken 01.50, forteller operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.

En patrulje reiste deretter ut fra Vågsbygd og loggførte at bussbua og sykkelskuret var "maltraktert etter sprengning".

- En gutt på 16 år er avhørt som vitne, og vi har tre mistenkte i saken. To gutter på 16 og en på 17, forteller Steinsland.

— Er det brukt dynamitt?

— Det er brukt ett eller annet sprenglegeme, mer er det umulig å si.

Se flere bilder her.