KRISTIANSAND: Sprengningen av sykkelskuret skjedde natt til lørdag 28. april, bare få dager før den mye omtalte sprengningen som tok knekken på busskuret. Med en 0,8 liters flaske full av krutt sprengte tre gutter sykkelskuret ved siden av busskuret.

Guttene, som er 14, 16 og 17 år, har alle tilstått under avhør. Fra før av har to 14-åringer, tre 16-åringer og en 18-åring innrømmet å ha stjålet fyrverkeri og laget bomben som sprengte busskuret natt til 1. mai. 14-åringen og 16-åringen som har tilstått sprengningen av sykkelskuret, var også med på sprengningen av busskuret.

— De tre har vært inne til avhør og lagt kortene på bordet. De har erkjent de faktiske forhold, sier politietterforsker Lars Hyberg ved Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

Politiet har etterforsket de to hendelsene parallelt. Etterforskningen av busskur-eksplosjonen ble avsluttet fredag, mens hendelsen som skjedde tre dager før, var ferdig etterforsket mandag.

— Sprengningen natt til 1. mai var vesentlig kraftigere. Ungdommene brukte en 1,5 liters flaske med krutt. Men sprengningen av sykkelskuret var også et forholdsvis kraftig smell, sier Hyberg.

Se video av sprengningen av sykkelskuret her.

Saken blir nå sendt over til jurist for vurdering.

— Her er det to 14-åringer som er under den kriminelle lavalder, og som ikke kan straffes. Hvilke sanksjoner som gis, kan jeg ikke svare på. Her er det mye som skal vurderes, sier Hyberg.