Trafikken i mobilnettet har i all hovedsak gått som normalt siden midnatt, men Telenor overvåker nå nettet kontinuerlig for å være sikker på at problemet er løst, opplyser selskapet.

– Vi beklager på det sterkeste at det tok så lang tid før vi fikk lokalisert og rettet feilen. Dette har vært en svært alvorlig feil, og vi beklager på det sterkeste de problemer dette har medført for våre kunder, sier administrerende direktør Ragnar Kårhus i Telenor Norge..

Selskapet lover at det vil gjennomføre en grundig gransking av årsaken til feilen og avklare nødvendige tiltak for å unngå at dette gjentar seg.

– Gjennom en omfattende innsats klarte Telenors medarbeidere å identifisere problemer ved en sentral i Oslo sentrum, forklarte informasjonssjef Knut Sollid natt til lørdag.

– Det er forholdsvis sammensatte problemer som er oppdaget ved sentralen i Oslo sentrum, sa informasjonssjefen.

– Trafikken går nå i all hovedsak som normalt, men noen kunder kan fortsatt oppleve noe ustabilitet med datatrafikk. Dette jobber vi for fullt med å løse, sier Kårhus.

Varsler gransking

Feilen på Telenors mobilnett oppsto fredag like før klokka 13 og slo ut store deler av samtale— og datatrafikken. Saken er så alvorlig at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) vil kreve en gransking, skriver VG Nett.

– Jeg har gjort det klart at denne feilen er uakseptabel. Jeg har også gjort det klart at vi skal kartlegge hva som er gått galt, sier samferdselsministeren.

Ifølge henne vil regjeringen iverksette tiltak så snart kartleggingen er klar.

– Vi skal kartlegge alle sider av dette så fort vi kan. Denne situasjonen er uholdbar, og det er bare kort tid siden en feil slo ut deler av Nord-Norges telenett også. Slik kan vi ikke ha det, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Hun tilføyer at hun er glad for at fastnettet ikke ble slått ut samtidig.

Flomkrise

Fredag kveld var samferdselsministeren og justisminister Knut Storberget (Ap) i krisemøte med folk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Hovedredningssentralen om både flom og mobilproblemer.

I Gudbrandsdalen fryktet politiet fredag at flomrammede mennesker ikke skulle få kontakt med redningstjenesten som følge av mobilproblemene.

Magnhild Meltveit Kleppa forsikrer om at hun også følger nøye med på situasjonen i de flomrammede områdene.

– Ved inngangen til pinsehelgen er det mange som har en vanskelig situasjon, sier samferdselsministeren i en uttalelse til NTB.

– Jeg blir fortløpende orientert av Statens vegvesen og vet de med sine folk gjør sitt ytterste for å holde veiene åpne, sier hun.

Samferdselsministeren opplyser at også Jernbaneverket rapporterer om problemer på flere banestrekninger.