Vi vil at selskapet redder et flott naturområde i Kvinesdal, ca dobbelt så stort som Skjernøya. Det kan selskapet gjøre gjennom å avskrive konsesjonen til Kvinesheia Vindkraftverk som tap, en konsesjon selskapet har fått sammen med Statkraft. Selskapet er selvfølgelig i sin fulle rett til ikke å svare, men vi synes nok det er rart av en så stor aktør som i tillegg er alle egders energiselskap.

Vindkraft er økonomisk galematias

Både Agder Energi og Statkraft har for øvrig besluttet å innstille alt arbeid med landbaserte vindkraftverk. Det er av økonomiske grunner. Vindkraft er økonomisk galematias. Derfor har Agder Energi solgt alle sine konsesjoner bortsett fra den i Kvinesdal, som vi altså ber selskapet om ikke å selge videre.

Les også :

Vindkraftsakene vekker sterke følelser og lokal, organisert motstand. De omfattende naturødeleggelsene og den negative påvirkning på naturmiljøet ellers utløser sterke protester. Derfor er det spesielt viktig at det ikke hefter tvil ved konsesjonsprosessen. Det gjør det for Kvinesheia Vindkraftverk. Vi husker det slik fra 2012:

Rådmannen i Kvinesdal la fram saken om vindkraftverket for politisk behandling med en negative innstilling. Dette ville, etter all sannsynlighet fått flertall, og stor betydning for NVEs konsesjonsvedtak. Men saken ble utsatt etter forslag fra ordføreren, og senere kom en «gavepakke» til kommunen fra Agder Energi og Statkraft til en verdi av ca 14 mill. Kvinesdal skulle få flere tiltak betalt av kraftselskapene. Så ble saken fremmet på nytt, da med en positive innstilling, og med stort flertall vedtok kommunestyret innstillingen. Konsesjonen kom kort etter.

Økonomiske lokkemidler

Naturvernforbundet har registrert samme fremgangsmåte ved andre søknader om vindkraftverk. Det er fler enn oss som mener det er helt uakseptabelt å påvirke en politisk beslutning gjennom økonomiske lokkemidler. Omstendighetene i forkant av Kvinesdals behandling av vindkraftsaken, er også en grunn for selskapet til ikke å selge konsesjonen videre.

Naturen er vår alles kapital. Den blir tappet år for år, ikke minst til vind— og vannkraftverk. Ja, vi forvalter villmark med svært uheldige konsekvenser for våre barn og barnebarn. Å bidra til å redde ca 12 km2 villmarkspreget natur i Kvinesdal, er derfor en fin fondsavsetning. Legg konsesjonen i arkivet, Agder Energi ! Det vil styrke det gode omdømmet deres, sannsynligvis mer verdifullt enn de få millionene dere har brukt på konsesjonssøknaden.