Dersom den blir vedtatt, er den gjeldende fram til 1.1.2020 da et bystyre av 35 representanter skal styre og bestemme i den nye, utvidete bykommunen Lyngdal, Lyngdal 3(Audnedal, Hægebostad og Lyngdal).

En intensjonsavtale er ikke et juridisk bindende dokument for et nytt bystyre, der Audnedal trolig oppnår å sitte medkun 4 — 5 representanter.

Altså er en intensjonsavtale ingen garanti eller sikkerhet for at det som står å lese der, blir fulgt opp om de tre kommunene blir én fra 2020. ## Kun positivt vektlagt

Måten denne avtalen er skrevet på er svevende, lite konkret, kun positivt vektlagt og gir rom for tolkinger slik at den skal kunne virke forlokkende og salgbar til folket. Ordfører Reidun Bakken KrF i Audnedal ber alle om å lese avtalen nøye. Dette har jeg nå gjort opptil flere ganger.

La meg her sitere noen punkter fra avtalen som beskriver det jeg mener.

Side 3: «Kommunal tjenesteyting som barnehager, skoler, omsorgstjenester og så videre skal fortsatt lokaliseres i nærheten av der folk bor.

Lokalisering av tjenester som for eksempel barnehager, skoler og institusjonsplasser, beholdes som i dag.«

Her gis forsikringer like godt på to forskjellige måter med vidt forskjellig verdi i ett og samme kapittel!

«Det skal legges til rette for stor grad av innbyggermedvirkning og innbyggerdialog.«

Hvordan dette er tiltenkt, sies det ikke noe om.

Side 4: «Kommunen skal framstå som et naturlig regionsenter mellom Kristiansandog Stavanger.«

Flott og ambisiøst, men vil ikke en slik storsatsing skje i senteret Lyngdal og dermed bety en nedprioritering av utkantene med spredt bebyggelse?

«Befolkningsveksten skal være høyest i Agder og over landsgjennomsnittet.«

Ofre utkantene

Vil dette måletogså gjelde for Sveindal, Håland, Øvre Flottorp .....og i så fall hvordan skal det gjennomføres der?

Med å fortsette en storsatsing i Lyngdal, er det ikke utenkelig at befolkningsveksten der kan bli så stor at målet nås best og raskest ved å nedprioritere og ofre utkantene.

«Kommunen vil videreutvikle satsingen på frivillig sektor.«

Smart! Her er det penger å tjene. Spesielt ved å få tilbake masse gratis frivillig arbeidskraft til å holde oppe kulturen i de to små innlandskommunene. De er jo kjent for sitt dugnadsarbeid for å skape gode levekår.

«Det arbeides for at det skal være ingen eller lavest mulig eiendomsskatt i den nye kommunen.«

Null promille

Null promille er det overordnete målet. Mange i vår kommune vil nok gi sin stemme til ja for dette. Men i praksis vil det si at et nytt kommunestyre vil vegre seg sterkt til å innføre skatten om behovet for penger melder seg. Nedskjæringer i driftsbudsjettet som vil rammeytterkantene, der det bor få folk, er lett å velge som løsning før lovnadene om null skatt brytes.

Lavest mulig promille kan i praksis bli alt fra 1 til 7. Behovet for driftsinntekter bestemmer dette.

«Kommunen skal arbeide for full dekning med fiberkabel.«

Slik jeg forstår, vil dette konkrete tiltaket være en realitet allerede nå mens vi er alene som egen kommune og ikke avhengig av Lyngdal 3. Denne intensjonsavtalen kommer jeg til å stemme NEI til!