Styreleder Audun Myhre i Stine Sofies Stiftelse hevder, uten forbehold, at jeg bringer faktafeil i mitt innlegg om at plassen foran Agder-politiets nye høyhus ikke bør bære Ann-Kristin Olsens navn, på grunn av hennes medvirkning i justismordet Baneheia-saken.

Jeg skrev i mitt innlegg: «Av alle steder skal altså Agder-politiets nye adresse bli navnet på nestlederen i Gjenopptakelseskommisjonen på et tidspunkt da kommisjonen lukket øynene og nektet å se at bevisene mot Viggo Kristiansen ikke holdt vann. Agder-politiet, som sitter vanæret tilbake etter justismordet, skal altså assosieres med en av dem som var med i kommisjonen som i 2010 arrogant hevdet at Viggo Kristiansens gjenopptakelsesbegjæring måtte avvises fordi den inneholdt «intet nytt».

Dette blir av Myhre åpenbart oppfattet slik at jeg påsto at Olsen var med på selve vedtaket. Nei, Olsen var nestleder da Viggo Kristiansens gjenopptakelsesbegjæring kom i august 2008. Hun satt ytterligere ett år som nestleder da kommisjonen sviktet sin lovpålagte oppgave om å utrede og undersøke saken. Kommisjonen løftet knapt en finger og var kun postmottak av henvendelser fra Kristiansens advokater. Olsen deltok på tre kommisjonsmøter om Baneheia-saken og fikk for øvrig orientering om sakspapirene underveis.

Hvis det fortsatt hersker tvil om hennes rolle, skal jeg sitere fra en epost som jeg fikk fra Olsen i forbindelse med min bok «I skyggen av Viggo»: «Jeg kan bekrefte at jeg var med i kommisjonen, som enstemmig avviste den første begjæringen fra Viggo Kristiansen om gjenopptakelse.»

Stine Sofie Stiftelsens styreleder påstår videre at Olsen først ble styremedlem i 2019. I følge årsregnskapet skrev hun under som styremedlem også for 2018. I samme epost til meg bekreftet hun sitt styreverv i stiftelsen siden 2018.

I stiftelsen fikk hun selskap av flere tidligere involverte etterforskningsledere, både fra Kripos og Agder-politiet. De var åpenbart på meningsmessig linje med tidligere politiinspektør Arne Pedersen som så sent som i mars 2022 skrev påvirkningsbrev til statsadvokatene i Oslo i et forsøk på å hindre frifinnelse av Viggo Kristiansen.

Myhre avviser også at stiftelsen har vært involvert i domstolens behandling av Baneheia-saken. Han glemmer at et styremedlem har viderebrakt konkrete tips i Kristiansens disfavør – og at generalsekretær Ada Sofie Austegard i 2020, mens Olsen satt i styret, ville brukte stiftelsen til å få innført en ordning der advokater som mislyktes med to gjenåpningsforsøk skulle diskvalifiseres for videre forsøk.