Likevel blir det foreslått å oppkalle plassen foran det nye politihuset for «Ann-Kristin Olsens Plass». Mindre enn fem måneder etter at Viggo Kristiansen ble frikjent i Norges verste justismord-sak, foreslår altså kommunen å hylle en av de medvirkende til skandalen med å oppkalle politihusets paradeområde med hennes navn! Av alle steder skal altså Agder-politiets nye adresse bli navnet på nestlederen i Gjenopptakelseskommisjonen på et tidspunkt da kommisjonen lukket øynene og nektet å se at bevisene mot Viggo Kristiansen ikke holdt vann. Agder-politiet, som sitter vanæret tilbake etter justismordet, skal altså assosieres med en av dem som var med i kommiasjonen som i 2010 arrogant hevdet at Viggo Kristiansens gjenopptakelsesbegjæring måtte avvises fordi den inneholdt «intet nytt».

Ann-Kristin Olsens rolle i Baneheia-saken er i mine øyne med på å overskygge annet som damen har gjort av gode ting gjennom karrieren, kvinnepolitiske markeringer inkludert.

Likevel har hennes rolle i Baneheia-saken i oppgjøret etter justismordet langt på vei gått under radaren. Hennes senere rolle som styremedlem i Stine Sofie-stiftelsen underbygger også hennes tvilsomme rolle i Baneheia-saken, ettersom stiftelsen i alle år sterkt kjempet imot gjenopptakelse av Baneheia-saken.

Jeg fatter ikke hvor kommunens gangsyn har tatt veien.

Og – hvor er Fædrelandsvennens følehorn? Det er ikke mange ukene siden avisen måtte gjennom skjærsilden og gjøre botsøvelser da en intern rapport slaktet avisens holdninger og rolle i Baneheia-saken.

Hvorfor hører vi ikke noe om dette malplasserte navneforslaget?

Mitt forslag er «Rynning-Tønnesens Plass», noe som vil romme hyllest av to tidligere politimestere som satte sitt preg på stiftsstaden.

Jeg var selv tilstede da juniorutgaven på en av sine årlige pressekonferanser felte sin dom over Kristiansand: «Halvparten stor som en amerikansk kirkegård, men dobbelt så dau», sa han megetsigende.

Han var både klartenkt og markant.

Og hadde fortjent å bli forbundet med politiets festplass.