Kristiansanderen Liv Weisdal Tenningen (71) på Ringknuten med Varoddbrua i bakgrunnen. Kristiansanderen Liv Weisdal Tenningen (71) på Ringknuten med Varoddbrua i bakgrunnen. Foto: Privat

Mitt turtips: Ringknuten

Dette er en topp som er lett å komme opp på og som egner seg godt til en liten kveldstur.

Jeg har valgt denne toppen fordi den ligger i mitt nærområde. Det blir mange fine opplevelser i løpet av et år. Ti på Topp gjør at en blir kjent med nye områder og topper og det inspirerer til å gå nye stier i tillegg til alle turforslagene som ligger inne på kartene.

For meg starter turen ved mitt bosted i nærheten av Oddernes kirke. Jeg sykler eller går ned til Kolonihagen.

Bilde fra kolonihagen. Foto: Privat

Det er alltid fint å ta en liten titt innom der for å se på de fine hagene.

I turforslaget begynner turen ved Donnhuset. Jeg setter fra meg sykkelen og går opp til museet. Der er det mange fine bygninger som det er verdt å ta en titt på.

Bilde fra museet. Foto: Privat

Jeg går diagonalt over gresset og finner stien opp til Ringknuten.

Jeg følger så den blåmerkede stien opp mot denne destinasjonen. Det er mange stier på kryss og tvers, men det er bare å følge blåmerkene. På slutten er det litt bratt, men det er trapp og rekkverk på en del av stien slik at det går greit å gå.

Trapp opp mot Ringknuten. Foto: Privat

På toppen, som ligger 78 meter over havet, er det flott utsikt utover sjøen på alle kanter. En ser blant annet den nye Varoddbrua og innover Topdalsfjorden og Sømslandet og utover mot Oksøy.

Første delen av stien tilbake må jeg følge samme trasé som oppover, men så deler stien seg og jeg følger venstre spor. Det henger et blått bånd der. Da kommer jeg ned ved grusbakken og tilbake til Kolonihagen. Denne turen er fin å kombinere med stien videre langs sjøen til Marvika og videre til Bertesbukta. Jeg avslutter av og til med et bad i sjøen.

De fleste turene går jeg sammen med mannen min, men denne gangen gikk jeg alene. Jeg sykler ofte til de nærmeste toppene. Det er fint å kombinere sykling med disse vandreturene.

Les også:

Mitt turtips: Svensvigvarden

Mitt turtips: Trollsåsen

Mitt turtips: Daumannsholmen

Mitt turtips: Bukksteinen

Mitt turtips: Duekniben

Mitt turtips: Soveheia