Kristiansanderen Sandra Oudalstøl Trondsen (40, t.h.) har tilbakelagt 110 turer og 442 kilometer siden årets Ti på topp startet 18. april. Her er hun sammen med  Veronica B. Pedersen (43) på Duekniben med god utsikt til Kristiansand sentrum. Kristiansanderen Sandra Oudalstøl Trondsen (40, t.h.) har tilbakelagt 110 turer og 442 kilometer siden årets Ti på topp startet 18. april. Her er hun sammen med Veronica B. Pedersen (43) på Duekniben med god utsikt til Kristiansand sentrum. Foto: Privat

Mitt turtips: Duekniben

Fra Kristiansands fineste utkikkspunkt kan du se utover hele byen og innseilingen.

Selv om jeg er veldig glad i å gå tur, er det første året jeg er med på Ti på topp. Jeg går ofte sammen med min gode venninne Veronica. Hun har vært motivasjonen til å bli med på Ti på topp.

Det har vært utrolig gøy å bli bedre kjent i byen jeg har vokst opp i. Kartene og beskrivelsene på appen er helt topp. Det gjør at selv jeg, som ikke er god til å finne veien, kommer meg godt frem.

Jeg har gått alle turene flere ganger. Nylig er det lagt til ytterligere to turmål, Svarteheia og Groknuden, som også er fine. Det er gøy å vise flotte destinasjoner til familie og venner. Jeg jobber som sykepleier og det å gå en tur på ettermiddager og kveld er en fin måte og håndtere ulike utfordringer som møter meg i hverdagen.

Et bilde tatt sent 17. mai i år. Foto: Privat

Duekniben ligger på toppen av Bellevue. Jeg bor på Hellemyr og synes jeg får en kjempefin tur ved å gå hjemmefra. Da går jeg fra huset mitt, langs Eigevannet, opp på Tinnheia og ned til Kobberveien. Her går det en fin kort sti opp til toppen mellom de to øverste blokkene. 

På toppen ligger også et badevann hvis du vil kjøle deg ned.

Idyllisk! Foto: Privat

Du kan også enkelt gå opp til Duekniben fra Arkivet. Du følger veien opp på toppen av Bellevue. Det står også skiltet opp til toppen. Dette turmålet er en topp som passer alle aldre.

Ser du opp mot Vesterveien når du er byen, kan du se dette skiltet som er toppen av Duekniben.  Foto: Privat

Får du gjester i sommer, kan jeg virkelig anbefale deg å vise dem Kristiansands fineste utkikkspunkt. Lykke til og god tur!

Les også:

Mitt turtips: Svensvigvarden

Mitt turtips: Trollsåsen

Mitt turtips: Daumannsholmen

Mitt turtips: Bukksteinen