— Debatten om bruken av teateret kommer vi til å ta i bystyret i stedet, sa Trond Blattmann (Ap) etter kommunalutvalgets møte tirsdag formiddag.

På møteplanen sto blant annet behandling av Trond Arntzens innbyggerforslag om midlertidig åpning av Kristiansand teater for publikumsbruk. Rådmannens innstilling til vedtak var å avvise forslaget. Dette blir begrunnet med at det blir uforholdsmessig dyrt å sette teaterbygningen i god nok stand til at man igjen kan tillate publikum i bygget. I dokumentene er det nevnt en oppussingssum på 114 millioner kroner, men ifølge eiendomssjef Hans Christian Gram i et intervju i Fædrelandsvennen tirsdag er det langt mindre summer som skal til for å sette bygningen i stand slik at den kan brukes midlertidig.

Enstemmig

Ingen i kommunalutvalget tegnet seg på talerlisten da ordfører Grundekjøn presenterte saken tirsdag. Dermed var administrasjonens forslag banket enstemmig gjennom i løpet av mellom femten og tjue sekunder.

— Det var nokså klar tale fra administrasjonen om at det vil koste for mye å sette bygget i stand. Det blir jo allerede til en viss grad leid ut, og vi er fremdeles innstilt på at bygget må selges. Jeg synes innstillingen var grei med nokså klare signaler, sa varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) etter møtet.

Varsler kamp

Opposisjonen ved Blattmann varslet altså at det store slaget om teateret skal stå i bystyret 17. juni. Her vi innbyggerforslaget om midlertidig bruk trolig komme i skyggen av diskusjonen om reguleringsplanen for kvartalet. Riksantikvaren og Vest-Agder fylkeskommune har gått imot å åpne for riving av bygget slik kommunen hele tiden har ønsket. Hvis politikerne retter seg etter dette synker salgsverdien på anslagsvis 35 millioner kroner til det halve.