Janne Formoe prøver pinnekjøtt for første gang i nytt tv-program. Foto: TV 3

6. desember er det premiere på det nye adventsprogrammet «Hjem til jul» på TV3. I episode to er Janne Formoe og Synnøve Skarbø vertskap. I løpet av sendingen får Formoe smake pinnekjøtt for første gang. Det likte hun ikke, skriver tv 3 i en pressemelding.

Janne Formoe prøver pinnekjøtt for første gang i nytt tv-program. Foto: TV 3

— Gøyal opplevelse- Det er ikke det jeg kommer til å servere på julaften fremover for å si det sånn. Men det var en gøyal opplevelse. Det er bare det at jeg synes at det smaker sånn sau. Det var en mesterkokk som serverte det, og med hjelp fra Synnøve Skarbø fikk jeg prøve de rette stykkene. Da ble det bra, sier Janne Formoe til Fædrelandsvennen.

Hver søndag i advent sendes programmet, og i hver episode er det et nytt vertskap og nye gjester. Programmet lages i samarbeid med Flyktninghjelpen, Plan, Amnesty og SOS-Barnebyer. Hver uke serverer Kjartan Skjelde fra MasterChef julemat til gjestene.

- Viktig

Janne Formoe syntes det var viktig og fint å stille opp i programmet:

— Det er viktig å huske på at jula ikke bare handler om å få, men også om å gi til dem som trenger det mest, sier hun.

Det var premiere på programmet søndag 29. november. 6. november får Janne Formoe og Synnøve Skarbø besøk av forfatter Linnéa Myhre, advokat Geir Lippestad, skuespiller Lise Fjeldstad og komiker Abubakar Hussain.

I episode 3 kommer Charlotte Qvale og Marte Wulff for å synge i programmet. Da er er skuespillerparet Frank Kjosås og Marie Blokhus verter. I tillegg til Qvale og Wulff, kommer Ulrik Imtiaz Rolfsen, Triana Iglesias og Per Sundnes.

Programmet er spilt inn på Solstua på Voksenkollen i Oslo.