— Jeg får helt frysninger. Er det lov til å være litt stolt nå, spør Janne når Fædrelandsvennen gir henne tallene, midt i sin egen bursdagsfeiring, mandag kveld.

- Førr ække gørr kan komme til å gi Fædrelandsvennen leserrekord. Hvorfor tror du at du treffer så bredt?

— Det er nok fordi at mange kan kjenne seg igjen i det jeg skriver. Jeg har snakket meg selv ned i mange år, og det er menneskelig. Folk setter nok pris på at noen tør å være ærlig og si ting om seg selv som er litt på vrangsida.

Skrev til dattera

Men det personlige brevet var ikke lett å skrive for skuespilleren.

— Egentlig startet jeg med «Kjære Felicia». Jeg måtte skrive til dattera mi for å få det til.

Felicia er 10 år nå, men det er ikke sikkert at hun får samme teksten når hun blir 20. — Jeg prøver å gi henne litt av brevet hver dag. Sier til henne at hun skal være litt rampete og ikke snakke seg selv ned, men om 10 år får hun kanskje et nytt brev.

Fikk lang melding

I teksten skriver Formoe blant annet: «Du kommer til å føle deg liten, stygg, tjukk, mindre smart og rakke deg selv ned til det kjedsommelige.» Hun forteller om enormt mange tilbakemeldinger på brevet, men at særlig én skilte seg ut.

— Jeg fikk en lang melding fra en ung jente. Hun fortalte at hun hadde den samme stemmen i hodet som meg, men at hun hadde tatt seg en ekstra sjokoladebit i går kveld. Jeg leste meldingen hennes med en tåre i øyekroken, men det var veldig fint å høre.

Vil ikke bli gammel

Nå som Formoe er 40 håper hun å kunne slappe mer av.

— Jeg tror ikke usikkerheten forsvinner, men jeg føler meg mye tryggere. Alt er ikke så nøye lengre og det er utrolig deilig.

- Om du ser for deg at du er 60 og skal skrive et brev til 40 år gamle Janne, hva står det i det?

— Oi, det var vanskelig. Jeg ville nok skrevet at jeg aldri skulle bli gammel, men klok. Det dumme er jo at man kan gi mange råd på veien, men til slutt må man faktisk erfare ting selv.