— Det gjenstår fremdeles fire måneder av regnskapsåret, men jeg er ganske sikkert på at vi kommer til å oppnå et godt årsresultat for 2015, sier stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius.

Det er både høyere inntekter enn budsjettert og lavere utgifter som er årsaken til at resultatet så langt i år er vesentlig bedre enn budsjettert. Både teateret og orkesteret har gjennom året solgt flere billetter enn det som var lagt til grunn i budsjettet. Også regnskapsposten for servering har bidratt til at de samlede inntekter ble større enn forventet.

Samtidig som inntektene har vært gode, har kostnadene til lønn og produksjon vært noe lavere enn budsjettert. Det økonomiske resultatet etter åtte måneders drift er på 10,8 millioner kroner, mens det for denne perioden var budsjettert med et resultat på 4,6 millioner. For hele 2015 er det inkludert finansposter budsjettert med et resultat på 4,2 millioner kroner.

Fornøyd styre

— Dette er veldig gledelige tall, og vitner om god kontroll og styring. Gode publikumstall viser også at Kilden har en kunstnerisk suksess. Det var stor tilfredshet på styremøte da økonomirapporten for august ble lagt fram, sier Per Sigurd Sørensen som er nestleder i styret for Kilden teater- og konserthus.

Også godt resultat i 2014

— Akkurat som i fjor vil vi få et godt overskudd i 2015, men det er det også behov for. Det er nødvendig å bygge opp en buffer, så jeg ser ikke noen grunn til å sprette sjampanjen, sier Gunnar Thon Lossius.

2014-resultatet ble på 9 millioner kroner, noe som var 2,9 millioner kroner bedre enn budsjettert.

Kildens stabs- og økonomidirektør sier at de vil trenge noen millioner på bok når det om noen år må foretas vedlikehold og utskifting av utstyr. Økonomiske reserver vil også bidra til at teateret og orkesteret framover kan tillate seg å ta større kunstneriske sjanser.

Godt billettsalg

Ved utgangen av august hadde Kilden teater- og konserthus solgt billetter for 13,7 millioner kroner. Det er nesten 10 prosent mer enn budsjettert for perioden. Billettsalget utgjør likevel bare en liten del av inntektene til landsdelens kulturelle storstue. Av årets budsjett på 211 millioner utgjør statlig støtte hele 112 millioner, støtte fra Kristiansand kommune 35 millioner og Vest-Agder fylkeskommune 16 millioner.

Kristiansand kommune er med sin eierandel på 60 prosent største eier av Kilden teater- og kulturhus. De andre eierne er Vest-Agder fylkeskommune (25 prosent), Aust-Agder fylkeskommune (12 prosent) og Grimstad kommune (3 prosent). Kilden har årlig mellom 150.000 og 200.000 besøkende.

Teater- og konserthuset på Silokaia stod ferdig høsten 2011, og ble offisielt åpnet i januar 2012.