Ingebjørg Dahl (nærmest) og Ragnhild Hoslemo nøt konsertene under Rekordfestivalen fra hengekøyer i blant. Foto: JOHS. BJØRKELI.
Rockebandet Cheap Karma er på listen over Fædrelandsvennens 10 nye stemmer 2015. Energien deres sprutet ut over det vakre uteområdet ved Hegni på Hovden fredagskvelden. Foto: JOHS. BJØRKELI.
Sigrid Kjetilsdotter Jore fra Valle er en dyktig folkemusiker som er blant Fædrelandsvennens "Nye stemmer 2015". Artistoppdragene står i kø. Det kan du lese om i bloggen hennes i Fædrelandsvennen. Foto: JOHS. BJØRKELI.
Ingen tvil om at Kari Bremnes tok publikum med storm under Rekordfestivalen på Hovden fredagskvelden. Foto: JOHS. BJØRKELI.
Folkemusikere fra Valle - og Sverige. Svensk-hylstringen Daniel Sanden Warg på fele, Sigrid Kjetilsdotter Jore – en av Fædrelandsvennens "Nye stemmer 2015"  – og munnharpespilleren Sigurd Jore ga publikum en folkemusikk-konsert å minnes. Foto: JOHS. BJØRKELI.

— Det har vært en fantastisk helg. Vi har hatt 750 besøkende! Det er 200 mer enn i fjor og ny rekord, sier booking- og presseansvarlig Ingvild Hovden.

— Så hyggelig at også hyttefolket på Hovden begynner å komme til Rekordfestivalen, sa Kirsten Leira i Destinasjon Hovden. Det kokte foran scenen der Kari Bremnes og bandet hennes trollbandt publikum.

Se bildeserie øverst i artikkelen!

Eksotisk

— På vei til Hovden passerte vi steder med eventyraktige navn om Smørklepp og Lislefjødd, og nå står vi her på scenen og ser ut over et eksotisk og fantastisk landskap, sa Kari Bremnes fra scenen ved Hartevatn.

Ingebjørg Dahl (nærmest) og Ragnhild Hoslemo nøt konsertene under Rekordfestivalen fra hengekøyer i blant. Foto: JOHS. BJØRKELI.

Eksotisk og hyggelig var det der nede ved vannet, med lyskastere som laget trolsk stemning mot fjelltoppene. Publikum satt i gamle sofaer, på høyballer, benker og i hengekøyer.

Nye stemmer

Anført av 27 år gamle Sigrid Kjetilsdotter Jore kunne publikum nyte norsk og lokal folkemusikk i mange varianter. Jore er fra Valle og hadde med seg sambygdingen Sigurd Brokke på munnharpe og Daniel Sanden Warg på hardingfele. Sanden Warg er opprinnelig svensk, men bosatt på Bjørgum i Valle og snakker setesdalsdialekt likeså breit som den mest rotekte hylstring.

Folkemusikk-blogger

— Kjempekjekt å opptre her, sa Sigrid etter konserten. Hun er allerede en anerkjent kveder og folkemusiker, utdanning fra Folkemusikklinja i Valle, Ole Bull Akademiet på Voss og Musikkhøyskolen i Oslo. Hun er den første fra Aust-Agder med bachelor i utøvende folkemusikk, har en liten lærerjobb i kulturskolen i Valle og er frilansmusiker.

Rockebandet Cheap Karma er på listen over Fædrelandsvennens 10 nye stemmer 2015. Energien deres sprutet ut over det vakre uteområdet ved Hegni på Hovden fredagskvelden. Foto: JOHS. BJØRKELI.

— Det er hektisk og krevende å prøve å leve av musikken, sier hun.

Jore har to band, Råbygg sammen med Johanne Flottorp og Tuva Færden og Drilledropa sammen med Svein-Helge Vikse og Trygve Tambf Lyche.

I hengekøye

Publikum storkoste seg. I to hengekøyer på toppen av skråningen lå studentene Ingebjørg Dahl og Ragnhild Hoslemo fra Bykle lettere henslengt og lyttet til tonene. Herfra hadde de utsikt over arenaen.

— Vi har gjort det som en tradisjon å komme hjem til Rekordfestivalen. Her treffer vi kjente og får oppleve god musikk, sa de.

— Ingvild Hovden har kjempeteft når det gjelder å booke artister, sa Rekordfestival-ildsjel Kirsten Leira etter at Kari Bremnes i storform fikk trampeklapp.

Cheap karma

Etter Bremnes gikk rockebandet Cheap Karma fra Kristiansand på scenen med en energi som fikk faklene langs Hartevasstranda til å blåse langflatt.

— Vi hadde ikke særlige forventninger til publikum her før vi gikk på scenen. Vi hadde ikke ventet så mange. Helt topp å spille for et slikt blandet publikum, sa vokalist Martin Lie Bø.

Ingen tvil om at Kari Bremnes tok publikum med storm under Rekordfestivalen på Hovden fredagskvelden. Foto: JOHS. BJØRKELI.

Måtte avlyse

Også lørdagskvelden fylte publikum Hegni friluftsområde. Fortsatt var været like bra og publikum entusiastisk.

— Dessverre ble det en avlysning, sier Ingvild Hovden. Da Norwegian kansellerte en flygning, måtte bandet Steven’s Seagulls avlyse. I hui og hast ble jazz- og soulmusikeren Audun Haukvik hentet fra Notodden.

Torgeir Waldemar med band leverte også varene ifølge kommentarer på facebook, selv om noen mente han fikk for kort spilletid.

Ida Marie avsluttet rekordfestivalen denne flotte sensommerkvelden da myggstift var mer nødvendig enn ullstillongs.