— Stemninga er spent, men været lover godt og billettsalget går bra, så vi er optimistiske, sier festivalsjef Ingvild Hovden til Fædrelandsvennen.

- Ny rekord

21. og 22. august går Rekordfestivalen av stabelen på Hovden. Festivalsjefen tror på ny besøksrekord:

- Det ser ut som om vi passerer fjoråret. Da hadde vi 550 besøkende. I år tror jeg vi passerer 600, og det er ny rekord, forteller hun.

Festivalen har kapasitet på omtrent 700 mennesker, og blir arrangert på stranda i Hegni Friluftsområde, med bjørkeskogen, Hartevatn og fjella rundt som kulissar. Alt skjer ute.

Kari Bremnes Foto: PRESSEFOTO

Ifølge festivalsjefen er de såpass fornøyde med hvordan festivalområdet fungerer at det ikke er gjort noen endringer på det. Det som er nytt for i år er at det skjer mer i sentrum. Der blir det både gratis frokost og familiekonsert med Cheap Karma fra Kristiansand.

— Magisk med Bremnes

- Hva er høydepunktene på programmet?

- Jeg tror nok at Kari Bremnes på fredagen blir helt spesiell med den settingen som er på stranda. Det blir nok en intim atmosfære og helt magisk. På lørdag tror jeg at det blir veldig gøy med Steve ´n´Seagulls fra Finland. Det kommer til å bli skikkelig liv! Ellers gleder jeg meg veldig til Ida Maria. Jeg har sett henne en gang før, og jeg tror at det kommer til å bli en tøff konsert, sier Ingvild Hovden.

Og været, det ser ut til å bli bra på Hovde. YR melder 17 til 18 grader og laber pris.

— Men selv om værmeldingen er god så må folk huske på at man er på fjellet, og at de må ta med seg varme klær til kvelden, sier festivalsjef Ingvild Hovden.