Ingvild Hovden med festivalsykkel har frontet Rekordfestivalen på Hovden i sju år nå. Flere festivaler blir det, lover hun. Foto: Johs. Bjørkeli

— Fortsatt heter vi Rekordfestivalen, sier Ingvild Hovden til Fædrelandsvennen.Det settes ikke lenger verken personlige rekorder eller noe som aspirerer til Guinness rekordbok under festivalen som fikk sitt navn rekende på ei fjøl for sju år siden. Det er musikk og hygge, intim stemning ved Hartevatn med bål, sofaer og hengekøyer som gjelder.

— Men navnet Rekordfestivalen er så innarbeidet nå, at vi fortsetter med det, sier Hovden om festivalen som i fjor trakk til seg 550 besøkende.

— Dere har vel ikke plass til flere heller?

— Jo, vi kan klare 700, sier hun. Vi er femti dugnadsfolk, så vi er klare, vi, legger hun til.

Sorterte badeender

Fædrelandsvennen møtte noen av entusiastene lørdag, nær to uker før Rekordfestivalen starter. Noen bar på plass benker, noen sjekket hva som måtte skaffes – og Idun Hovden Richter og Sigrid Stensbøl telte og sorterte badeender.

— Det gjelder å ha nummer på endene klare til å selges, forteller de.

Konkurranse med raskeste badeand i Otra er en populær øvelse under Rekordfestivalen på Hovden. Her er Idun Hovden Richter (t.v.) og Sigrid Stensbøl i gang med å sortere og nummerere endene. Foto: Johs. Bjørkeli

Rekordfestivalen sikter seg også inn på familier og de yngste. Etter gatefrokosten lørdag 22. august er det stand up paddle og andeløp i Otra. Da slippes badeendene med nummer på ryggen ned Otra og ut i Hartevatn. Raskeste and over mållinjen vinner. Det har aldri blitt uavgjort, ifølge de to badeandansvarlige.

Musikkfestival

Rekordfestivalen er etter hvert blitt kjent for gode musikknavn på scenen. Arrangørene har teft for å booke band og artister som straks etter er blitt kjente for et stort publikum.

— Men vi kjører også på kjente og innarbeidede. Høydepunktet i år vil nok bli Kari Bremnes på fredag og Ida Marie på lørdag, sier Ingvild Hovden.

Fra Kristiansand kommer rockebandet Cheap Karma. De skal både ha familiekonsert fredag og kveldskonsert lørdag. Fredag blir det lokale storheter, folkemusikerne Daniel Sandén-Warg, Sigurd Brokke og Sigrid Kjetilsdotter Jore, som spiller opp.

Finske Steve’n Seagulls som har 15 millioner visninger på Youtube med sin hillbillyversjon av ACDC’s Thunderstruck spiller opp lørdag. Før det har rolige countryballader fra Torgeir Waldemar tonet ut over Hartevatn, mens skranglepop-rock fra Stavanger-bandet Slutface hamrer kveldsmørket før Ida Marie avslutter Rekordfestivalen på Hovden.