KRISTIANSAND: — Jeg skal introdusere artistene på en spesiell måte. Det blir korte parodier, men samtidig en slags hyllest til dem. Det blir ekstra spesielt å parodiere Kim Larsen foran Kim Larsen, sier Rune Andersen og ler.

Sommerfesten går av stabelen 22. og 23. juli, og årets trekkplaster er altså Kim Larsen & Kjukken. Stein Torleif Bjella, Henning Kvitnes, Claudia Scott og Susie & The Spuds er også bekreftet.

Parodier

Sjef for Ravnedalen Live, Jan Kenneth Transeth, er godt fornøyd med både konferansier Rune Andersen og årets lineup. Foto: Kristian Hole

Sjef for Ravnedalen Live, Jan Kenneth Transeth, mener Andersen passer perfekt som årets komiske konferansier.— Rune Andersen er en av vår tids mest bejublede komikere og dessuten er han litt «vår», ikke sant? Da vi jobbet med å sette sammen programmet til Ravnedalen Live, tenkte vi at det ville være morsommere å lage en litt annerledes innpakning enn bare å sette opp en ettermiddag med en lang rekke artister, forteller Transeth.

Men Andersen blir ikke alene på scenen når han skal diske opp sine elleville parodier.

— Rune likte umiddelbart ideen om å være vert, og humor er jo et fag han mestrer bedre enn de aller fleste. Så jeg regner ikke med han kommer til å lese bibelvers i artistpausene, for å si det sånn. Han har også med seg musiker Geir GT Ugland, noe som legger opp til både musikk, humor og en bråte med parodier slik bare Andersen kan levere dem, sier Transeth.

Midt i blinken

Rune Andersen planla en rolig sommer uten noe som helst jobb. Men én forespørsel skilte seg ut.

— Jeg har faktisk tatt meg fri hele sommeren for bare å nyte livet. Men det var én forespørsel jeg ikke kunne si nei til. Denne. Min første konsertopplevelse var i Gimlehallen på 1970-tallet da jeg så Kim Larsen live. Det var helt fantastisk, og det tror jeg det blir i sommer også. Jeg er kjempestor fan. Og hele opplegget i Ravnedalen i sommer tror jeg blir en magisk opplevelse. Kan man egentlig få finere omgivelser?

Stor interesse

Og Kim Larsen-konserten blir nok en av sommerens store høydepunkter i dalen. Transeth kan allerede melde om stor interesse og gode billettsalg.

— Vi har faktisk solgt halvparten av billettene allerede. Salget øker nå jevnt og trutt i takt med varmen, så det vil overraske meg om ikke alle billettene ryker ut før arrangementsdagen. Nå er programmet komplett, så nå ser vi fram til sommeren, sier Transeth.

— Er det aktuelt med flere større arrangementer i Ravnedalen fremover?

— Planleggingen er i rute og om det blir den suksessen vi jobber for og håper på, blir det definitivt ikke siste gang vi bruker Ravnedalen til arrangementer av en slik størrelse. Vi har også satt ned kapasiteten fra 5500 til 4000 for å skape en trivelig ramme rundt arrangementet i år, fremfor at det skal bli stappfullt, avslutter Transeth.

Fredagsprogrammet vil bestå av en gratis, utendørs filmvisning, mens lørdagsprogrammet byr på konsertrekken.